Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Siirt'te hayatını kaybeden ikizlerin yürek burkan hikayesi

        Siirt'te kaldıkları evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden ikiz kız kardeşlerin cenazeleri defnedildi.

        Yeni Mahalle'de dün karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu Cahide Türk (23) ile Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi ikizi Nahide Türk'ün (23) cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından götürüldüğü Pervari ilçesine bağlı Kilis köyünde yan yana kazılan mezarlarda gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

        HAYAT HİKAYESİ YÜREKLERİ BURKTU

        Köyde koruculuk yaparak geçimini sağlayan 13 çocuk babası Ahmet Türk'ün çocukları Cahide ve Nahide'nin 6 dakika arayla doğdukları, gittikleri okulun aynı olduğu, elbiselerini birbirleriyle paylaştıkları öğrenildi.

        Cahide ve Nahide'nin vefat etmeden bir gün önce köydeki yakınlarından helallik isteyip merkeze gittiği, akşam ise Bingöl'de öğretmenlik stajını yapan Nahide'yi uğurlamak için arkadaşlarıyla düzenlenen veda yemeğine katıldıkları bildirildi.

        Gece geç saatlerde Cahide'nin kaldığı eve geçen Nahide, sabah otobüsle Diyarbakır'a ardından Bingöl'e geçmeyi planlıyordu. Cahide'nin iş arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine akrabalarına ve komşularına haber vermesiyle iki kardeşin cansız bedenine ulaşılmıştı.

        İkiz kardeşin ağabeyi Tayyip Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyduğunda telefonla kız kardeşlerini aradığını ancak ulaşamadığını belirterek, şöyle konuştu:

        "Öldüklerini öğrendiğimde hayal kırıklığına uğradım. Telefonla aradım ancak cevap vermiyordular, gözümle görünceye kadar inanamıyordum. Kardeşlerimden bir tanesi Bingöl'e üniversiteye gidecekti, biletini dahi kesmişti. Cahide'nin kaldığı evimizin üst katında da özel bir maden ocağında çalışan Mehmet'in alt katında kalıyorlardı. Mehmet sabah erken işe gidince rahatsız olmasın, uyusunlar diye onları uyandırmadan işe gidiyor. Daha sonra onları uyandırmaya giden yengem kapıyı çalıyor, cevap alamadığında da kapıyı kırarak içeri giriyor. İçeri girdiğinde ölü bulunuyorlar."

        Cahide'nin atanmayı beklediğini belirten Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Cahide tercihini vermişti, atanmayı bekliyordu. Nahide de son sınıftaydı bu sene mezun olacaktı. Babam onları gece saat 12.00'de aradığında da amcamın evinde Bingöl'e gidecek olan Nahide için bir araya gelen arkadaşlarıyla verilen veda yemeğinin ardından kızlarla birlikte eğlenip halay çekiyorlardı. Sabahında gidecekler diye veda yemeğine gitmiştiler."

        İkiz kardeşin dayısı Yusuf Bağan da ikiz kardeşlerin aynı gün aynı saatte sadece 6 dakika arayla beraber dünyaya geldiklerini ve beraber hayatını kaybettiklerini söyledi.

        Babalarının ikiz kızlarını ekonomik güçlük çekerek okuttuğunu dile getiren Bağan, "Babaları kendini aç ve susuz bıraktı, çocuklarını okutmak için. İki kızını üniversitede okutturdu. Biz çocuklarının meyve verecek çağa geldiğini düşünüyorduk. Mezuniyetlerini kutlayacağımız yerde, cenazelerini yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

        Bağan, ikiz kardeşlerin hayatlarını kaybetmeden 2 gün önce ninelerinden helallik istediklerini aktardı.

        Anne Vecide Türk de kızlarının meslek sahibi olmalarını beklerken acı haberle karşılaştıklarını belirtti.

        Kızlarını büyük zorluklarla yetiştirdiklerini ifade eden Vecide Türk, kız çocuklarının üniversite okuması için babalarının çok fedakarlık yaptığını anlattı.

        Cahide Türk'ün dün sabah iş arkadaşların telefonlarına cevap vermemesi üzerine durumdan şüphelenen arkadaşları, ikizlerin Pervari ilçesinde oturan ailesine ulaştı. Türk'ün ailesinin haber verdiği komşuları ve üst katta kalan yengesi, evin camından baktıklarında ikizlerin odada hareketsiz uzandıklarını gördü. Komşular, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, kapının kırılarak eve girilmesinin ardından ikizlerin öldüğünü tespit etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa