Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa değişikliği konulu panelin iptali protesto edildi

        Kocaeli'de, Darıca Demokrasi Platformu tarafından yapılması planlanan "Anayasa değişikliği ne getiriyor?" konulu panelin iptal edilmesi protesto edildi.

        Darıca ilçesindeki Adnan Menderes Kültür Merkezi önünde toplanan platform üyeleri, panel için verilen iznin tadilat gerekçesiyle iptal edilmesini protesto etti.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Çayırova ilçesinde ve diğer yerlerde de aynı uygulama ile karşılaşıldığını öne sürdü.

        Altıok, "Biz bu uygulamalar için hukuki girişim başlatacağız. Bize gelen bilgilere göre bugüne kadar 'hayır' dediği için 44 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı. Bu sayıya üniversitelerdeki gözaltılar hariç. Bu sayılar giderek artıyor. 'Hayır' diyenler hedef oldular." dedi.

        Platform adına basın açıklaması yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk de Altıok, Yrd. Doç. Dr. Yücel Demirer ve avukat Yüksel Genç'in konuşmacı olarak katılacağı "Yeni anayasa ne getiriyor?" konulu panel için daha önceden Darıca Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünden izin aldıklarını ifade etti.

        Basın açıklamasının ardından konuşmacılar ve platform üyeleri panelin yapılacağı düğün salonuna gitti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa