Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hediye kayak takımıyla kaymayı öğrenip kendi pistlerini kendileri yaptılar
        • 1

          Dağ köyünde hediye takımlarla kendi kendilerine kayak yapmayı öğrendiler, şimdi ise bölgenin kayak turizmiyle çekim merkezine dönüştürülmesini istiyorlar... Burası Tunceli’nin Pülümür İlçesi’ne bağlı 2 bin rakımlı Kocatepe Köyü. Kocatepelilerin kayak macerası 6 yıl önce başlamış.

        • 2

          İstanbul’dan köyüne giden kayak sevdalısı elektronik mühendisi Hıdır Karadağ’ın dönüşte kayak takımlarını hediye ettiği gençler, düzenli olarak 3 bin rakımlı Karataş Tepesi’ne tırmanmaya başlamış. 4 kayak takımını dönüşümlü olarak kullanan Kocatepeliler, yıllardır kendi imkânlarıyla açtıkları 3 pistte karın ve eğlencenin tadını çıkarıyor.

        • 3

          10 KİLOMETRELİK PİST

          Köyün ilk kayakçılarından olan ve diğer gençlere de kayak öğreten Hasan Aytekin, pistlerinden birinin uzunluğunun yaklaşık 10 kilometre olduğunu belirtip ekliyor: “Dersim’in kış sporlarında gelişmesini istiyoruz. Pistlerimizden birine kayak tesisi yapılabilir.” Özcan Keskin de sporu daha çok eğlence ve kendini geliştirmek için yaptığını ifade ederek ileride yarışlara katılmak istediğini dile getiriyor.

        • 4

          60 YAŞINDA KAYAĞA BAŞLADI

          Köyde gençlerin yanı sıra 60 yaşındaki Mahmut Temur da kayak sporuna başladı. “Küçükken tahtalarla kayıyorduk” diyen Temur, “Kayak takımı geldikten sonra başladım. Karın donduğu mart ayında çok güzel kayıyoruz.

        • 5

          Diğer zamanlarda köy içinde kayak yapıyoruz. Burası kayak için müsait ancak teleferik olmadığı için yukarı çıkmakta zorlanıyoruz” diye konuşuyor. Köylerinin kayak için son derece elverişli olduğunu kaydeden Kocatepe Muhtarı Abidin Keskin ise bölgeye tesis yapılması durumunda 10 kilometre, belki de daha fazla uzunlukta bir kayak pistinin ortaya çıkabileceğini söylüyor.

        • 6

          ‘ÇOK İYİ SPORCULAR ÇIKAR’

          Köyün gençlerine 6 yıl önce kayak takımlarını hediye eden elektronik mühendisi Hıdır Karadağ, profesyonel bir kayakçı. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun lisanslı üyesi olan Kaya, hem kendisinin ve Kocatepelilerin kayak sevdasını şöyle anlattı: “Ben dağların zirvesine tırmanıp kayak yaparak iniyorum. Bugüne kadar Aladağ, Erciyes, Munzur dağları gibi birçok yüksek dağın zirvesine tırmandım.

        • 7

          Tunceli coğrafyası ve karı, bu spor için çok uygun. Köydeki gençler kayağı kendiliğinden öğrenip ilerletti. Federasyon sporcu bulamıyor. Devlet buradaki gençlere olanak sağlarsa uluslararası kayak turnuvalarında ülkemizi temsil eden çok iyi sporcuların çıkacağına inanıyorum.”

        • 8

          Hediye takımları dönüşümlü olarak kullanan köylüler, kaymak için 3 bin rakımlı Karataş Tepesi’nde hazırladıkları 3 piste tırmanıyor.

          Kadir MERKİT / GAZETE HABERTÜRK

        • 9
        • 10
        • 11
        • 12
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa