Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yılında anılıyor! Özgecan Aslan kimdir?

        Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yüreklerdeki acısı, aradan geçen iki yıla rağmen dinmezken, kadına yönelik şiddetin simgesi olmasıyla Türkiye'nin hafızasına derin izler bıraktı.

        Özgecan Aslan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı. Kızlarının mezarını ziyaret eden aile, gözyaşı döküp, Özgecan için dua etti. Anne Songül Aslan, "Bu acı ölene kadar bitmez. Özgemin hiçbir suçu yoktu. Çok masumdu o" dedi.

        ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA DA MEZARI BAŞINDA ANILDI

        Kızlarının Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Aslan ailesi, dua edip, gözyaşı döktü. Çocukları Beste, Barış Ali ve akrabalarıyla birlikte Özgecan Aslan'ın mezarını ziyaret eden baba Mehmet ve anne Songül Aslan, melek figürlü kabri başında el açıp kızları için dua ettiler. Aslan ailesi ve akrabaları dışında da birçok kişi Özgecan'ın mezarını ziyaret ederek, dualar edip, mezarı üzerine çiçekler bıraktı.

        ANNE SONGÜL ASLAN: BU ACI ÖLENE KADAR BİTMEZ

        Kızlarının mezarını ziyaret ettikten sonra konuşan Anne Songül Aslan, acılarının çok büyük olduğunu vurgulayarak, "Hiç bitmeyecek, ölene kadar bu acı bitmez. Bütün dünyaya sesleniyorum. Lütfen anne ve babalar, çok iyi eğitimden geçsinler. Böyle bir şiddete kimsenin çocuğu maruz kalmasın. Bu şiddet artık son bulsun. Hiçbir anne ve babanın yüreği yanmasın. Özgemin hiçbir suçu yoktu. Çok masumdu o. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor bir acı. 2 yıldır değişen bir şey yok, aynı. Hep ağlıyorum, hep üzülüyorum. Değişen hiçbir şey yok. Ölene kadar da bu acı bitmeyecek bunu biliyorum. Çok zor bir şey" diye konuştu.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖZGECAN'I ANDI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter üzerinden attığı tweette "Tam iki yıl önce vahşi bir cinayet sonucu genç yaşında hayatını kaybeden #ÖzgecanAslan kızımızın acısı yüreğimizde hala çok derin, çok taze. Biricik kızımız Özgecan'ı bu vesileyle rahmetle yad ediyor, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve tüm dünyada son bulmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

        Aynı zamanda kadına şiddete de dikkat çekerek "Özgecan Aslan cinayeti, kadına yönelik şiddetin durmaksızın mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu bizlere anlattı. Özgecan ve kaybettiğimiz tüm canların hatırasını yaşatmak, kadına yönelik şiddete her zaman güçlü bir şekilde DUR demekle mümkündür." mesajını yayınladı.

        KILIÇDAROĞLU ÖZGECAN'I ANMA MESAJI YAYIMLADI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da Özgecan Aslan'ın ölümünün ikinci yılında anma mesajı yayımladı.

        Kılıçdaroğlu mesajında, "Özgecan Aslan vahşice katledileli tam 2 yıl oldu. Güzel evladımızı rahmetle anıyor, kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum." dedi.

        ÖZGECAN ASLAN OLAYI

        Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

        Bunun üzerine aile, polise kayıp başvurusunda bulundu. Özgecan ailesi ve polis tarafından her yer de aranırken, Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşıyan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken jandarma kontrol noktasında durarak otobana nasıl çıkacağını sordu. Askerler, minibüsün tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip yol kenarında durdurarak arama yaptı.

        Sürücünün babası Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe'nin de bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Ahmet Suphi Altındöken, kanın müşteri olarak minibüste kavga eden 2 yolcuya ait olduğunu söyledi. Gözaltına alınan 3 kişi, işlemlerinin arından serbest bırakıldı.

        Jandarma, Özgecan Aslan'ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü 12 Şubat'ta içinde Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. Minibüste detaylı arama yapan ekipler bir şapka buldu. Şapkanın gösterildiği Mehmet Aslan'ın 'Kızıma ait' demesi üzerine sorgulanan Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

        Bir süre sonra Ahmet Suphi Altındöken de jandarma tarafından yakalandı. 13 Şubat sabahı şüphelilerin gösterdiği yerde genç kızın yanmış cesedi bulundu.

        ÖZGECAN HAYATTAYKEN 2 ELİNİ KESMİŞ

        Sorgusunda suçunu itiraf eden Suphi Altındöken, cinayeti en ince detayına kadar soğukkanlılıkla anlatarak, "Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alıp boğazına, boynunun şah damarına doğru soktum. O panikle bir iki defa daha boğazına soktum çıkardım.

        Araçtan inip Fatih'e boğazını kestiğimi söyledim. Bu sırada bayandan harıltılı bir şekilde nefes alıp verme sesi ve öksürük sesi geliyordu. Fatih bu sesi duyunca 'Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış, kızın tırnaklarına kimliğini bırakmış gibisin' dedi. 'Ne yapayım?' diye sordum o da bana 'Ellerini kes' dedi.

        Bu sırada Fatih aracının ön tamponuna koyduğum bıçağı alıp bana verdi ben de o panikle araca girdim. Bu sırada bayandan hala harıltılı bir ses geliyordu ve yaşıyordu. Bayanın iki elini de bileklerinden kestim" diye ifade verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa