Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (10 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 10Şubat Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BİTLİS'Te 8 ASKERİ PERSOENEL GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 askeri personel gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince, FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Yapılan çalışmalar neticesinde, örgütün 'mahrem yapısı' içerisinde oldukları tespit edilen şahıslara yönelik Bitlis merkezli Gaziantep, Burdur, Osmaniye, Manisa, Samsun, Mersin, Kayseri ve Ankara'da bir yarbay, bir kıdemli yüzbaşı, 2 üsteğmen, 4 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere meslekten ihraç edilen 9 askeri personele yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonlarda şahıslardan A.A, K.G. ve M.A.A. Bitlis'te, Y.E. Burdur'da, M.K. Manisa'da, H.İ.T. Gaziantep'te, U.K. Osmaniye'de, Ö.A. Ankara'da gözaltına alınmıştır. İ.E. isimli şahsın ise yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

        Açıklamada ayrıca terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam edeceği vurgulandı. (AA)

        YALOVA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri, daha önce görevden uzaklaştırılan emniyet mensuplarına yönelik 3 Ocak'ta Yalova, Bursa, Erzurum, Eskişehir ve İzmir'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan S.A, H.T, Y.Y, ve S.K'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.T, Y.Y, ve S.K tutuklandı, S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAKARYA'DA 15 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 19 sağlık çalışanından 15i gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Sakarya, Bursa ve Balıkesirde aralarında meslekten ihraç edilen ve açığa alınanların da olduğu 19 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 3 ilde düzenlenen operasyonlarda içlerinde eski doktor ve ebelerin de bulunduğu 15 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, 4 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

        Öte yandan şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia ediliyor. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 EMEKLİ POLİS TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan emekli 6 polisten 4'ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan emekli polisler M.D, İ.K, E.E, İ.A, A.A. ve S.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.K, İ.A, S.K. ve M.D. tutuklandı. A.A. ile E.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde dün ByLock kullandıkları iddiasıyla emekli polisler M.D, İ.K, E.E, İ.A, A.A. ve S.K. gözaltına alınmıştı. (AA)

        SİİRT'TE 5 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 5 polis gözaltına alındı.

        Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen soruşturmada, KHK ile ihraç edilen 5 polis memurunun 8 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını bildirdi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek. (İHA)

        MUŞ MERKEZLİ 14 İLDEKİ OPERASYONLARDA 33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 33 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3-8 Şubat 2017 tarihlerinde Muş merkezli 14 ilde eş zamanlı ve planlı olarak FETO/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Örgütün emniyet yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen, KHK ile ihraç edilen 13 polis memuru, emniyet teşkilatından sorumlu 7 sözde 'mahrem imam'ı (KHK ile ihraç edilen 5 öğretmen ve 2 aktif olarak çalışan öğretmen), örgütün kadın yapılanmasını yürüten KHK ile ihraç edilen 8 öğretmen, diyetisyen, aktif çalışan ebe ve aktif çalışan 3 ücretli öğretmenden oluşan 13 sözde 'mahrem abla' olmak üzere toplam 33 FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi yakalanarak gözaltına alınmıştır."

        Açıklamada, her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı. (AA)

        AYDIN KUŞADASI'NDA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN VE GÖZALTINA ALINAN ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nin eski emniyet müdürü, bir süre önce meslekten ihraç edilen ve gözaltına alınan O.Y.İ. sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Eylül başında meslekten ihraç edilen Kuşadası Emniyeti eski Müdürü O.Y.İ., geçen çarşamba gözaltına alındı. Görev yaptığı dönemde kentteki eğlence mekanlarından para topladığı, vatandaşı tehdit ettiği ve personeline mobbing uyguladığı yönündeki şikayetler olmasına karşın hakkında hep takipsizlik kararı verilen O.Y.İ., sevk edildiği adliyede tutuklandı. O.Y.İ.'nin örgütün gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığının belirlendiği ifade edildi. Kuşadası'nda tutuklanan O.Y.İ., Antalya'ya götürülerek L Tipi cezaevine konuldu. (DHA)

        KIRŞEHİR'DE 4 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 4 öğretmen tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 4 öğretmenin yakalanması için çalışma yaptı.

        Ekipler, kent merkezindeki farklı okullarda görev yapan Ş.A, H.N.A, M.Ş ve H.Eyi ikametlerinde gözaltına aldı. Ev ve araçlarında arama yapılan şüpheliler, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen öğretmenler, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. (AA)

        MERKEZ BANKASI VE KAMU İHALE KURUMU ÇALIŞANI 46 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu (KİK) personeline yönelik düzenlenen FETÖoperasyonunda ByLock kullandıkları belirlenen 46 kişi gözaltına alındı.

        Ankara'da, Merkez Bankası ve KİK personeline yönelik operasyon düzenlendi. Ankara Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, ByLock kullandıkları tespit edilen 46 personel gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerden 36'sının Merkez Bankası, 10'unun ise KİK personeli olduğu öğrenildi. (İHA)

        BURDUR'DA 4 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 eski asker gözaltına alındı.

        Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, daha önce meslekten ihraç edilen bir jandarma yüzbaşı, 2 jandarma astsubay ve bir jandarma uzman çavuş hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA 12 ÖĞRETMEN YAKALANDI

        Samsun'da polisin yaptığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden ihraç edilen ve ByLock kullandıkları iddia edilen 12 öğretmen, Samsun ve Ordu'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Samsun merkezli Çarşamba İlçesi ile Ordu'da, FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında daha önce mesleklerinden ihraç edilen 12 öğretmen yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerin ByLock kullandıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen suç delillerine el kondu.

        Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. (DHA)

        GİRESUN'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında polis, asker, öğrenci ve öğretmenlerin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "ByLock" kullandıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda aralarında meslekten ihraç edilen 4. sınıf emniyet müdürü ve 4 öğretmen ile 2 öğrenci ve bir erin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Öte yandan, 1 Şubatta Giresun merkezli 6 ilde "ByLock" kullandıkları belirlenen askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Operasyonda 8 kişi gözaltına alınmış, 6 kişi tutuklanmıştı. (AA)

        AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINI İŞGAL DAVASI: SAVCI 8 SANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

        FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal eden 14'ü tutuklu 74 askerin yargılandığı davanın beşinci duruşmasında mütaala veren savcı 8 sanığın tahliyesini istedi.

        Silivri Ceza İnfaz Kurumlarının karşısındaki mahkeme salonunda yapılan beşinci duruşmaya, haklarında "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez müebbet hapis cezası istenen 14 tutuklu ve 29 tutuksuz sanık katıldı.

        DÖRT ER SAVUNMA YAPTI

        Davada müşteki olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk duruşmaya gelmedi.Külünk'ün avukatları duruşmada hazır bulundu. Mağdur Nuri Kayhan duruşmada yer aldı. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özlem Öztekin Vural, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Parti İlçe Meclis üyeleri ve AK Parti Silivri belediye meclis üyeleri duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 4 er savunma yaptı. Sanık erler suçlamaları kabul etmeyerek komutanlarının emirleri doğrulusunda hareket ettikleri söylediler. Müşteki AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk adına üç avukat Külünk'ün suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu.

        "FETÖ/PDY İLE BAĞLANTIMIZ YOK"

        Talepleri sorulan tutklu sanıklar "FETÖ/PDY ile bir bağlantımız yok. Hiçbir terör örgütünün mensubu değiliz. Kandırılarak hain planın içine sürüklendik. Hain örgütün planını öğrenince halkın ve polislerin yardımıyla kışlaya döndük. Hakkımızdaki suçlamaları kabul etmiyoruz. Tahliyemizi talep ediyoruz" dediler.

        "KOMUTANLARIMIZIN TAHLİYESİNİ İSTİYORUZ"

        Talepleri sorulan tutuksuz yargılanan iki er komutanlarının tahliyesini istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı "Kendi adına savunma yap avukatlığa mı? başladın" dedi. Diğer tutuksuz erler "Hiçbir terör örgütünün mensubu değiliz. Darbenin ne demek olduğunu bilmiyoruz. Biz vatani görevimizi yapmaya geldik. Beraatimizi talep ediyoruz" dediler.

        KADIN AVUKATTAN DUYGULU SAVUNMA

        Tutuklu sanıklardan Hüreyre Can Çatal ve İbrahim Tıraş'ın avukatı Elif Eylem Dedeoğlu müvekkili Çatal'ın babasının ilik ve kan kanseri olduğunu belirterek "Tahliye edilip babasına sarılmasını istiyorum.Ben buraya askerin ölüsüne sahip çıkamadık, dirisine sahip çıkmaya geldim" dedi.Avukatın Dedeoğlu savunma sırasında duygulanarak gözleri doldu. Bu sırada sanık yakınları izleyici sıralarından "bravo" diyerek avukatı alkışladılar. Bunun üzerine mahkeme başkanı "salonu boşaltırım" diyerek izleyicileri uyardı.

        Taleplerin ardından mütaala veren duruşma savcısı Murat Yıldırım, tutuklu sanıklardan Hüreyre Can Çatal, Şahin Kurt, İbrahim Tıraş, Fahrettin Kemal, Reşat Ardıl, Arif Emre Esen,Berkay Demir ve Cem Karaaslan tahliyesini istedi.

        Taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verildi.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 236 sayfalık İddianamede, 1 Binbaşı, 2 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 14 tutuklu rütbeli asker ve tutuksuz yargılanan 60 er hakkında, "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, bir kısım şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. (DHA)

        BARTIN'DA 10 İMAM VE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 10 imamın da aralarında yer aldığı 14 zanlı yakalandı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilenler hakkında gözaltı kararı verildi.

        Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen 10 imam ve bir öğretmenin de bulunduğu 14 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        TUNCELİ'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tunceli Valiliği, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 1 jandarma teğmen, 1 jandarma astsubay ve 1 polis memurunun tutuklandığını bildirdi.

        Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında, devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak, yürütülen soruşturmalar kapsamında ilimiz merkezinde gözaltında bulunan 1 jandarma teğmen, 1 jandarma astsubay ve 1 polis memuru tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi. (İHA)

        DENİZLİ'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "ABLA"SI 10 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Denizli merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "abla"larına yönelik soruşturma kapsamında 10 kadın gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinde aktif görev alan ve örgüt hiyerarşisinde "abla" olarak yer alan kadın yapılanmasına ilişkin çalışma yapıldı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kişinin yakalanması için karar çıkarıldı. Denizli'nin yanı sıra Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 10 kadın gözaltına alınırken, zanlıların ikametlerindeki aramalarda F serisi 1 dolar ile birçok dijital materyallere el konuldu.

        Zanlılar işlemleri için emniyete götürülürken haklarında yakalama kararı bulanlara yönelik çalışmalara devam edildiği bildirildi. (AA)

        BALIKESİR'DE 8 KOMİSER TUTUKLANDI

        Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 komiserden 8'i tutuklandı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca, emniyet mensuplarına ilişkin soruşturma kapsamında, örgüt içinde faaliyet yürüttükleri ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen 13 komiser, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, daha önce tutuklanan ve Balıkesir'deki özel okulda öğretmenlik yapan Edebali A'ya bağlı olduklarının tespit edildiği öğrenildi.

        Edebali A'nın, bu komiserlerin de aralarında bulunduğu, emniyet içindeki orta kademe personelden sorumlu, "orta kademe imamı" olarak faaliyet yürüttüğünün belirlendiği bildirildi.

        Zanlıların ifadelerinde, telefonlarında bulunan "ByLock" programını farklı zamanlarda Edebali A'nın yüklediğini ve aktifleştirdiğini anlattıkları belirtildi. Bu komiserlerin tamamının, kendilerinden sorumlu olduğunu söyledikleri Edebali A'yı farklı kod isimleriyle tanıdıkları ortaya çıktı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA'DA OTOMOTİV FİRMASI SAHİBİ VE 6 ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturmasında, kentte faaliyet gösteren bir otomotiv firmasının sahibi ve çalışanı 6 kişi gözaltına alındı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla, Manisa İl ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün kentte operasyon düzenledi. Turgutlu İlçesi ve İl merkezinde faaliyet gösteren, bir süre önce kayyum atanan otomotiv firmasının sahibi ve çalışanı K.M., F.M., T.O., E.O., E.O. ve Y.İ. gözaltına alındı. Şüphelilerin konutlarındaki aramalarda, bulunan dijital materyallere el konulduğu belirtildi. (DHA)

        KARABÜK'TE 7 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Karabük merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 10 emniyet mensubundan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, Karabük ile birlikte Ankara, Kastamonu ve Bartın'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edilen ve daha önce meslekten uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G., 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E., M.A., M.S. ve İ.Ö. ile polis memurları S.U. çıkarıldıkları mahkemece örgüte üye olmak ve haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları iddiası ile tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, komiser Z.B ve polis memurları M.H. ile C.S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Gözaltında bulunan komiser E.Ç.'nin de emniyette sorgusu devam ediyor. (İHA)

        ÇANAKKALE'DE 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'nin Biga İlçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY)'na yönelik yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD'ye yönelik soruşturma kapsamında, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan eş zamanlı operasyonda 9 kişiyi gözaltına aldı.

        Zanlılar, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. (İHA)

        MARDİN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce 6 ilde operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulamaları için Mardin'e getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 4'ü tutuklandı. Tutuklanan zanlılar, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        ÇORUM'DA BYLOCK KULLANAN 3 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Çorumda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 3 asker gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan D.Y. (24), K.A. (27) ve F.A. (26), İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürüldü. (AA)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA TUTUKLU SAYISI 42'YE YÜKSELDİ

        Sivas merkezli 16 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, meslekten ihraç edilen 3 emniyet personelinin daha tutuklanmasıyla, tutuklu sayısı 42'ye çıktı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda, gözaltına alınan zanlılardan 8'inin daha Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.A, M.D. ve M.K. tutuklandı. M.U, H.G, B.D, F.G. ve S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 42'ye yükseldi. Gözaltındaki 7 zanlının işlemleri devam ediyor. Firari 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Sivas merkezli Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla'da başlatılan soruşturma kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu'nda görevliyken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 70 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Daha önce işlemleri tamamlanan 39 zanlı tutuklanmış, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE FETÖ'NÜN SÖZDE "SAĞLIK ABLALARI"NIN DA BULUNDUĞU 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli 4 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 28 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eskişehir, Isparta, Giresun ve Bursa'da düzenlenen operasyonda, daha önce meslekten ihraç edilmiş, 11'i doktor olmak üzere aralarında hemşire, sağlık memuru, diş hekimi ve röntgen teknisyeninin bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerinin 5 şüpheliyi ise yakalanma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin içerisinde, sağlık alanında FETÖ yapılanmasının ablalarının bulunduğu öğrenildi.

        Diğer yandan, Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmının Bylock kullandığı tespit edildi. (İHA)

        MUĞLA'DA BYLOCK KULLANAN 10 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin Jandarma yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında ihraç edildikten sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 13 asker adliyeye gönderildi. Bylock kullandıkları tespit edilen askerlerden ifade işlemleri tamamlanan 10'u mahkemeye sevk edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 11 şüpheli asker ise aranıyor. (Kadir TAMER / MUĞLA)

        RİZE MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize merkezli 6 ilde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı.

        Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Rize merkezli Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Trabzon ve Denizli illerinde gerçekleştirdiği operasyonda, örgütün şifreli haberleşme uygulaması Bylock'u kullandıkları iddiasıyla 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden M.İ., N.B., A.M., C.K. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, F.S. ve A.E. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINDA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK yapılanmasına yönelik 18 Ocak'ta operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında örgüt üyeliği tespit edilen 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 askeri personel adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ANKARA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "MAHREM İMAMI" OLAN 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "mahrem imamları"na yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı, aralarında Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül ile pilot eşi Kurmay Yarbay Nail Bülbülün de bulunduğu 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖnün "mahrem imamları"na yönelik soruşturma doğrultusunda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 11 rütbeli subay, bir öğretmen ve bir kimyager, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan biri savcılıktaki ifadesinin ardından salıverildi, 3ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 8i ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine çıkarıldı.

        Hakimliklerce sorgulanan şüphelilerden 8i cezaevine gönderildi.

        Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül ile pilot eşi Kurmay Yarbay Nail Bülbül ve Üsteğmen Fazlı Türkmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül, 29 Ocakta Aksaz Deniz Üssü ve Ege Denizindeki Kardak kayalıklarında incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarına eşlik etmişti.

        Ziyaretin ardından Ankaraya dönen Bülbül, 30 Ocakta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Hava Kuvvetleri Komutanlığına yönelik soruşturmada gözaltına alınmıştı. (AA)

        SİNOP MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sinop merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 kişi daha adliyeye gönderildi.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 3ü eski polis, 2si sivil 5 zanlının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Gözaltında bulunan 15 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 28 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 2si tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. (AA)

        BOLU'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "DERNEKLERDEN SORUMLU ABLASI" TUTUKLANDI

        Bolu'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen FETÖ'nün 'derneklerden sorumlu ablası' Ü.N.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri Kocaeli'de yaptığı operasyonda, FETÖ'nün Bolu'daki 'derneklerden sorumlu ablası' Ü.N.Ç.'yi gözaltına aldı. Bolu'ya getirilerek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ü.N.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 14 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 14 akademisyen gözaltına alındı.

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) haklarında idari soruşturma açılan 17 akademisyenin örgütün şifreli iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

        Bunun üzerine haklarında gözaltı kararı verilen akademisyenlerden M.N.İ, O.K, E.A, Ö.C, M.G, B.Ö, İ.H.T, A.E, A.A, T.G, A.S, H.D, D.A. ve V.B, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan G.Ö, S.Ş. ve S.A'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. (AA)

        POLİSLERİN DARBE DAVASINDA 1 POLİS TAHLİYE EDİLDİ

        FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeye destek verdikleri iddiasıyla 29 polis hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle açılan davanın ikinci duruşmasında, polis memuru Murat Dursun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, 15’i tutuklu 29 hakkındaki davanın üçüncü duruşmasının 4 Nisan’da Çağlayan’da yapılmasına karar verdi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fethullahçı Terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ /PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında soruşturma başlatılan öğretmen S.G., astsubay S.V., Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevkedildi. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

        SAPANCA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddia edilen 3 kişi tutuklandı.

        Sapanca Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye ait okullara düzenlenen operasyonda, Bylock kullandıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. U.A., A.B. ve A.S. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa