Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı HDP'li Pervin Buldan'ın "suçu ve suçluyu övme" davası

        TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın 2008'de düzenlenen bir toplantıdaki konuşmasında, "suçu ve suçluyu övme" suçunu işlediği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

        Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Pervin Buldan'ı avukatı Sedat Buldan temsil etti.

        Sedat Buldan, müvekkilinin şu an TBMM Başkanvekili ve milletvekili olarak görevini sürdürdüğünü belirterek, hakkında isnat edilen suçlamayla ilgili olarak savunmasını bu görevleri sona erdikten sonra yapacağını söyledi.

        Davaya usul yönünden itirazları olduğunu ifade eden Sedat Buldan, "Kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kanunla, 2011 ve öncesi işlenen suçlarda kovuşturmanın ertelenmesi kararı verilmesi gerektiği çıkan yasayla sabitlenmiştir. Müvekkilim o dönem milletvekili vasfıyla yaptığı konuşmalarda Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun da barışa dönmesi için Abdullah Öcalan'ın da katkısının olacağını belirtmiştir. Müvekkilimin iyi niyetlerle bu konuşmayı yaptığı ve isnat edilen suçu işlemediğinden beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

        Davayı sonlandırdığını belirten hakim Uğur Şentürk, sanık Pervin Buldan'ın üzerine atılı "suçu ve suçluyu övme" suçundan açılan davaya ilişkin, 6352 Sayılı Kanun'nun geçici 1. maddesi uyarınca "kovuşturmanın ertelenmesi" kararını verdi.

        Erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 3 yıl içerisinde yeni bir suç işlenmemesi halinde davalara düşme kararı verileceğini belirten hakim Şentürk, aynı yasanın kapsamına giren yeni bir suçu işlenmesi halinde ertelenen kovuşturmaya devam edileceğini hatırlattı.

        İDDİANAMEDEN

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 19 Ekim 2008'de Kadıköy İskele Meydanı'nda Demokratik Toplum Partisi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan Pervin Buldan'ın burada PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı övücü konuşmalar yaptığı ileri sürülerek "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa