Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de yaşayan engelli gencin tek hayali Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüp, elini öpmek
        • 1

          Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan 22 yaşındaki Abdulhamit Ekin'in tek isteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görüp, elini öpmek.

        • 2

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar Mersin'de yaptığı bütün mitinglerini takip eden Abdulhamit, bugüne kadar hayalini bir türlü gerçekleştiremedi.

        • 3

          Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Dombıra' şarkısından uyarlanan şarkıyı dinleyerek mutlu olan Abdulhamit, Erdoğan ile buluşmak istiyor.

        • 4

          Abdulhamit'in durumu ve istediği ile ilgili açıklamalarda bulunan baba Fahri Ekin, oğlunun doğuştan bedensel engelli olduğunu söyledi.

        • 5

          Oğlunun durumunu 2 yaşına geldiğinde fark etmeye başladıklarını belirten Ekin, "Bunun üstüne birçok hastaneye gittik. O zamanda maddi olarak durumumuz müsait değildi. En sonunda bize bir umut verdiler. Eğer bir miktar para bulursak belki düzelebileceğini söylediler.

        • 6

          Ondan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı biz Ankara'ya filan götüremedik. Gün geçtikçe Abdulhamit'in durumu daha da ağır oldu. Ben de hastayım, işi bıraktım. Benimle, annesi zorlan oğlumuzu taşıyıp, aşağı indirip, çıkarıyoruz.

        • 7

          Şu anda teknoloji ilerlemiş belki de tedavisi de mümkün olabilir. Abdulhamit'in zekası yerinde. Abdulhamit Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor, çok dikkat ediyor" şeklinde konuştu.

        • 8

          "CUMHURBAŞKANIMIZA BİR ŞEY OLDU DİYE ÇOK AĞLADI"

          Abdulhamit'in bu durumda bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin'de gerçekleştirdiği bütün mitinglere gitmek istediğini ve kendilerinin de götürdüğünü vurgulayan Ekin, "Ancak çok kalabalık olduğundan bir türlü yaklaşamıyorum. Birkaç sefer zaten ezilme tehlikesi geçirdik.

        • 9

          Görevliler bizi zorla oradan kurtardılar. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Abdulhamit çok ağladı. Televizyon izlerken baba 'Cumhurbaşkanımıza ne oldu. Yakaladılar mı, götürdüler mi, öldürdüler mi' diye. Bende bunun öyle kolay bir şey olmadığını söyledim.

        • 10

          En sonunda Cumhurbaşkanımız cep telefonu ile televizyona bağlanınca çok sevindi, çok mutlu oldu. 15 Temmuz'dan sonra bizde meydanlara çıktık. Çocuğumu bu durumdayken bile götürdüm. Baba onun için gerekirse bu durum da bile hayatımı veririm dedi. Bir gece kalktı baba dedi, 'ben rüyamda Sayın Cumhurbaşkanımızın elini öptüm.' Rüya olduğunu anlayınca çok üzülmüş. Oğlum üzülme, bir şey olmaz dedim" diye konuştu.

        • 11

          "BİR ELİNİ ÖPSÜN"

          Abdulhamit'in isteğiyle ilgili de konuşan Ekin, "Abdulhamit'in şu anda bu yer yüzünde tek isteği Cumhurbaşkanını görmek, elini öpmek, başka bir şey istemiyoruz. Benimle, annesi oğlumuzu çok seviyoruz. Oğlumu bugüne kadar gezdirdik, sevdik, bir dediğini iki yapmadık.

        • 12

          Bu istediği de yerine gelirse mutlu oluruz. Sayın Cumhurbaşkanıma, yetkililere sesleniyorum. Abdulhamit'i Cumhurbaşkanımıza yetiştirsinler, bir elini öpsün. Oğlum Cumhurbaşkanımız, Başbakanken engellilere verdiği değerden dolayı çok seviyor.

        • 13

          Cumhurbaşkanımız en son hastane açılışına geldiğinde aracımız olmadığından dolayı tam 1,5 saat boyunca tekerlekli sandalyeyle yolda yürüdük. Bende hastaydım giderken nefes alamıyordum ama onun hatırını kırmamak için götürdüm. Bu sefer belki yaklaşırız, Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenir, yeter ki mutlu olsun istedik. Ama bu sefer de başaramadık" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa