Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (14 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Ocak Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AĞRI'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu çerçevede, örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 2'si cumhuriyet savcılığınca serbest bırakıldı.

        Mahkemeye sevk edilen zanlılardan bir polis ve 2 öğretmen tutuklandı. Diğer 3 zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi. (AA)

        DENİZLİ ÇİVRİL'DE 1'İ KADIN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeke FETÖ/PDY operasyonunda, ByLock programını kullandıkları belirlenen 1'i kadın 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

        Çivril'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafıdan yapılan operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Polis tarafından yakalanan U.Y., M.D., N.Z., M.K., S.K. ve S.V.'nin evlerinde de arama yapıldı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (DHA)

        EKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 3 ESKİ POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 3 eski polis gözaltına alındı.

        Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde Ankara ve Konya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda görevlerinden daha önce ihraç edilen 3 şüpheliyi yakaladı.

        Zanlılar, Eskişehir'e getirildi. (AA)

        BALIKESİR'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 zanlı, tutuklandı.

        Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandıkları belirlenen biri infaz koruma memuru 3 kişi, gözaltına alındı.

        Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        YALOVA'DA 7POLİS TUTUKLANDI

        YALOVA'da sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 15 polisten 7'si tutuklandı.

        Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik 4 Ocak 2017 tarihinde bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında 15 polis gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan polisler, daha sonra Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan polislerden C.B., İ.U., Ş.A., Ş.E., M.E., M.Y., ve Ö.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KIRŞEHİR'DE 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, sağlık çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 9u daha adliyeye gönderildi.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında yönetici, doktor, ebe ve hemşirelerin de bulunduğu 40 zanlıdan 9unun daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Kırşehir Adliyesine sevk edilen zanlılar, güvenlik önlemleri eşliğinde içeri alındı.

        Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki kurumlara yönelik 10 Ocakta başlatılan operasyonda, Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alpaslan Kuş, Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı ve İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube Müdürü Necati Yılmaz, Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Şenol Soykanın da aralarında bulunduğu 40 kişi farklı tarihlerde gözaltına alınmıştı.

        Zanlılardan 10u, dün adliyeye sevk edilmiş, 8i tutuklanmış, 2si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        RİZE'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 11 kişiden 2'si tutuklandı.

        Rize'de devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınan 8'i emniyet görevlisi 11 kişi adliyeye sevk edildi. 11 kişinin arasında yer alan Rize Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü F.A ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli M.C tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        MALATYA'DA 3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Malatya'da FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 öğretmenden 3'ü tutuklanırken, 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde, 15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Cumhurbaşkanımızı, milletimizin iradesini temsil eden TBMM'yi ve diğer kurumlarımızı, demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY'ye yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde, Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile iltisaklı irtibatlı oldukları gibi gerekçelerle daha önce gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli 12 öğretmenden 3 öğretmen tutuklanmış, 9 kişi ise adli kontrol şart ile serbest bırakılmıştır" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        KIRKLARELİ'NDE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN 1 POLİS TUTUKLANDI

        Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, gözaltına alınan bir polis memuru tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri daha önce görevinden ihraç edilen ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen F.S'yi tespit etti.

        Gözaltına alınan F.S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça ifadesi alınan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. (AA)

        ERZURUM'DA 4 KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 infaz koruma memurundan 4'ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ'nün cezaevi yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu kapsamda kentte operasyon düzenleyen ekipler, 5 infaz koruma memurunu gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürülen zanlılardan 4'ü, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Bir zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 3 AKADEMİSYEN BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        SAMSUN'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev yapan 3 akademisyen, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bugün FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında ByLock kullandıkları iddia edilen İlahiyat Fakültesi'nden Yrd.Doç. Yakup K., Hukuk Fakültesi'nden Yrd.Doç. Ali E. ve Tıp Fakültesi'ndeni Uzm.Dr. Coşkun K. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikleri öğrenilen 3 akademisyenle ilgili soruşturma sürüyor.

        Öte yandan gözaltına alınan akademisyenlerin daha öncede FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alındığı ve adli makamlarca serbest bırakıldığı, Yrd.Doç. Ali E.'nin ise görevine iade edildiği belirtildi. (DHA)

        KONYA'DA 15 ASKER TUTUKLANDI

        KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Hava Kuvvetleri'ne yönelik Konya merkezli 26 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 81 kişiden 15'i tutuklanırken, 66 şüpheli serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar çok sayıda operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan askeri personelden itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan askeri personelin verdiği ifadeler ve polisin yaptığı çalışmalar doğrultusunda örgütün Hava Kuvvetleri personelinden yeni isimler tespit edildi. Yapılan tespit ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından 84 kişi hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

        Polis tarafından yapılan fiziki ve teknik takibin ardından geçtiğimiz 3 Ocak günü operasyon için harekete geçildi. Konya merkezli 26 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 81 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 66 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 3 kişinin ise halen arandığı öğrenildi. (DHA)

        ERZİNCAN'DA 19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ/PDY'ye yönelik Erzincan merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan 9 kişi de aranıyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipler, dün saat 07.00'de Erzincan merkezli Ankara, İzmir, Trabzon, Erzurum ve Mardin'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. FETÖ/PDY Erzincan il yapılanması sorumlusu oldukları tespit edilen, 19 şüpheli gözaltına alındı. 'Terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet göstermek' iddiasıyla firarı durumda bulunan 9 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen 19 şüphelinin arasında Bylock kullanıcısı, kapatılan dershane, okul ve derneklerin yöneticileri ile iş adamlarının olduğu öğrenildi. (DHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa