Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Fırat Kalkanı'nda 41 DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden ve 143 günü geride kalan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'a ait 177 hedef imha edildi, düzenlenen kara ve hava harekatlarında 41 terörist etkisiz hale getirildi.

        TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan harekat sürüyor.

        Harekatın 143'üncü gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Suflaniyahın ele geçirilmesine yönelik çalışmalar sürdürüldü.

        Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen terör örgütü DEAŞa ait 177 hedef ateş altına alındı. Teröristlerce kullanıldığı belirlenen barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Suflaniyah ve Bzagahda bulunan 10 DEAŞ hedefine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, 4 barınma yeri, 4 karargah binası ve 2 silahlı araç imha edildi.

        Kara ve hava harekatlarında, DEAŞ mensubu 41 terörist etkisiz hale getirildi.

        Teröristlerden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, 72 el yapımı patlayıcı imha edildi. Fırat Kalkanı Harekatının başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı sayısı 2 bin 917, mayın sayısı ise 43 oldu.

        HAREKATIN GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

        Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nca Suflaniyah ve Bzagah'taki DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatlarının görüntüleri paylaşıldı.

        Görüntülerde, karargah binası, bombalı araç ve kontrol noktasının vurulma anı yer aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa