Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ataköy'de camide tente çöktü
        • 1

          Ataköy'de bulunan 5. Kısım Camii'nde öğle saatlerinde iki ayrı cenaze namazının kılınması sırasında, avlunun üzerinde bulunan tente biriken kar ve fırtına nedeniyle cemaatin üzerine çöktü.

        • 2

          Olayın bildirilmesinin ardından camiye ambulans, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

        • 3

          Enkazın altında kalanların kurtarılması iiçin için itfaiye ve Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

        • 4

          İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 42ü ağır 40 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralanan 14 vatandaş taburcu edilirken, 26 vatandaşın ise tedavilerine devam edilmektedir.

        • 5

          Olay yerinde incelemelerde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, olayda ihmalin olduğunu söyledi.

        • 6

          "Maalesef bugün iki tane cenaze için cenaze sahiplerinin ve sevenlerinin toplandığı cami avlusunda böyle bir üzücü olay gerçekleşti" diyen Kerimoğlu şöyle konuştu:

        • 7

          "Ölü ve yaralılar var. Yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerinde kar birikmiş. Tenteler otomatik açılır kapanır ancak yoğun kar yağışı nedeniyle tenteler kapatılamamış. Cami imamı burada namazın kıldırılmaması, içeride kıldırılması yönünde uyarılmış.

        • 8

          Hatta etrafına güvenlik şeridi de çekilmiş böyle bir endişe ve kaygıdan dolayı. Ne yazık ki yine her zamanki gibi bir şey olmaz mantığıyla böyle bir olay yaşandı."

        • 9

          Olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Başkan Kerimoğlu, "Yaralılara biran önce Allah'tan şifa diliyorum. Ekipler çok hızlı intikal etti. Enkaz kaldırma çalışmaları büyük bir hızla gerçekleşti" dedi.

        • 10

          Görgü tanığı kadın, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi.

          Müslim SARIYAR-Akıncan ABADAN / İSTANBUL

        • 11

          VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

          Bugün öğle saatlerinde Bakırköy ilçesi Ataköy Semti 5. Kısım Camii'nde cenaze namazının kılınması sırasında, avluda bulunan tente, üzerinde biriken yoğun kar nedeniyle çökmüştür. Bu elim kaza nedeniyle 4’ü ağır olmak üzere 40 vatandaşımız yaralanmış ve 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 14 vatandaşımız taburcu olmuş, 26 vatandaşımızın ise tedavilerine devam edilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

        • 12

          İSTANBUL MÜFTÜSÜNDEN AÇIKLAMA

          İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ataköy'de cami avlusundaki tentenin çökmesine ilişkin, "Cami imamımız öğle namazından önce defalarca anons yapmış. Gerekli yerlerle telefon görüşmeleri var. Alana girmesinler diye şerit çekilmiş. Elinden gelen tedbirleri almış ama bunun ötesinde şu an konuşacak bir şeyimiz yok." dedi. Olayın meydana geldiği Ataköy 5. Kısım'daki camiye gelerek bilgi alan Yaran, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        • 13

          Olayın araştırıldığını dile getiren Yaran, "İncelemeler devam ediyor. Şu an bizim açımızdan kimin kusurlu olduğunu araştırma zamanı değil. Keşke yaşanmasaydı. Kurumsal manada birbirimizi suçlamanın manası yok. Önemli olan, bu olayın olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasıydı. Bu manada, cami görevlilerimizin daha önce yapmış olduğu görüşmeler var bana anlattıkları. Bunların hepsi zaman içinde incelenip, araştırılacaktır. Kimin ne kusuru varsa onun da gereği yapılır." diye konuştu

        • 14

          İMAM ANONS YAPTIRMIŞ

          Yaran, bir gazetecinin, cami imamının olaydan önce anons yapıp, vatandaşları uyardığı yönünde iddialar olduğunu söylemesi üzerine, "Cami imamımız öğle namazından önce defalarca anons yapmış. Gerekli yerlerle telefon görüşmeleri var. Alana girmesinler diye şerit çekilmiş. Elinden gelen tedbirleri almış ama bunun ötesinde şu an konuşacak bir şeyimiz yok." cevabını verdi.

        • 15

          Bir gazetecinin, olayın kar yağışından dolayı mı meydana geldiğini sorması üzerine de Müftü Yaran, "Evet kardan dolayı. Daha önceden bu tehlike görülmüş ve ilgililerle temas kurulmuş. İlgililer vaktinde gelmemişler." şeklinde konuştu.

        • 16

          HAYATINI KAYBEDEN ÜNLÜ İŞADAMI

          Ataköy 5. Kısım Camii'nde kar nedeniyle çöken avludaki tentenin altında kalan Şengezer Tekstil'in sahibi işadamı Mustafa Ümit Şengezer hayatını kaybetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa