Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hrant Dink davası ertelendi

        AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 2'si tutuklu 35 kişinin yargılandığı davada savunma yapan dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, "Emniyet teşkilatı dışında legal ya da illegal hiç bir örgüte tabi olmadım. Terörü benimsediğimi gösterecek en ufak bir davranışım gösterilemeyeceği gibi aksine örgütlerin hedefinde olan birisiyim"

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasına devam eden tutuklu sanık Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Coşkun Çakar ile birlikte Ergenekon operasyonlarını başlatmak için 2005-2007 yılları arasında Dink'in öldürülmesini bekledikleri iddiasını yalanlayarak, "Bu nasıl bir iddiadır? Bir yıldan daha az çalıştığım Ali Fuat Yılmazer İstanbul'a atanmış, Coşkun Çakar da başka göreve atanmıştır. Tamamen resmi görevler çerçevesinde ilişkimiz olmuştur. Bu iddia, bilgiye sahip oldukları halde bunu paylaşmayanların iddialarına hizmet eden iddialardan ibarettir" dedi.

        "BEN HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİNİ BÖYLE Mİ BEKLEDİM!"

        Akyürek, "Başkanlık yaptığım dönemde de tarafıma Hrant Dink veya Ogün Samast ile Yasin Hayal ile ilgili yeni bir bilgi sunulmuş da duyarsız mı kalmışım? İstanbul'da alınacak koruma tedbirlerine, Trabzon jandarmanın operasyonlarına engel mi olmuşum? Ben Hrant Dink'in öldürülmesini böyle mi bekledim? Bu iddia hiç bir şekilde akla, hukuka ve vicdana sığmıyor" diye konuştu.

        Hayatının hiç bir döneminde yasa dışı bir oluşum içinde olmadığını ve yasaların verdiği yetkiyle amirlerinin emir talimatları doğrultusunda görevini ifa ettiğini öne süren Akyürek, "Hiçbir grubun sempatizanı olmadım. Emniyet teşkilatı dışında legal ya da illegal hiç bir örgüte tabi olmadım. Terörü benimsediğimi gösterecek en ufak bir davranışım gösterilemeyeceği gibi aksine örgütlerin hedefinde olan birisiyim" dedi.

        Ramazan Akyürek'in savunmasını bitirmesinin ardından mahkeme, avukatların taleplerini aldı. Ara kararını açıklayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in tahliye taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa