Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Hedeflerimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim memleketimizi huzursuzluğa, bizim memleketimizi maalesef kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz yapacaklar, biz Yavuz Sultan Selim köprüsünü açacağız. Onlar Gezi olaylarını yapacaklar, bizler Marmaray'ı açacağız. Hedeflerimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

        Soylu, Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'ndeki Çoruh-Fırat Edaş Çağrı Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, çağrı merkezinin Trabzon'a, Türkiye'ye, enerji camiasına ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Çağrı merkezinin önemi hakkında da bilgilendirmede bulunan Soylu, "Şunu ifade etmek isterim. Özellikle kıymetli Bakanımızın ortaya koymuş olduğu politikalar, hükümetimizin yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde yürüttüğü stratejiler, gerek bizim geleceğe ait politikalarımız konusunda ülkeyi daha planlı, dayanıklı, kuvvetli ve daha öngörülebilir bir noktaya taşımaktadır." diye konuştu.

        Soylu, Türkiye'nin kendi coğrafyası açısından özellikle enerji hattında asli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu asli oyunculuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın maharetiyle çok daha iyi bir noktaya taşıyacağının herkesin malumu olduğunu ifade etti.

        Tüm dünyanın büyüme istediğine de dikkati çeken Soylu, "Sadece bu değil, bunun ötesinde başka bir şey daha var. Aynı zamanda enerji, Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması için bizim açımızdan da hem kalkınma modeli açısından ama bir taraftan da istihdam modeli açısından çok önemli bir noktadır ve bunun da harekete geçirilmesi gerekirdi." şeklinde konuştu.

        Trabzon milletvekili adayı olduğu dönemde AKSA'dan çok şikayet aldığını anımsatan Soylu'nun, "Allah şahittir, buradakiler de çok net bir şekilde buna şehadet edecektir, biz diğer siyasi partilerden muhalefet görmedik, AKSA'dan muhalefet gördüğümüz kadar." ifadesini kullandı.

        Soylu, şöyle devam etti:

        "Fakat bunu söyledim, burada da net bir şekilde söylüyorum. Sonra bunu hakikaten hem onların yöneticileriyle, hem şirketle, hem çalışanlarıyla o kadar güzel koordine ettik ki sizin gelmeniz ayrı bir ivme sağladı ve neredeyse bütün sorunlar tek tek çözülür hale geldi. En önemli meselelerden bir tanesi vatandaşımızın şirketle arasındaki iletişim kopukluğuydu. Biz bunu sizlere izah etmeden, sizler geldiniz bu sorunun farkına varıp, bunu net bir şekilde böyle bir çözümle ortaya koymanız, burada şehrimizin insanının, diğer şehirlerin insanının takdirini karşılamıştır. Bu açıdan tekrar teşekkür ediyoruz."

        "BURASI BİR KARDEŞLİK, MERHAMET VE ŞEFKAT MEDENİYETİDİR"

        Trabzon'dan uzun zamandan beri enerji ile alakalı kendisine olumsuz geri bildirim gelmediğini de işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

        "Eksik olabilir mi? Olur. Aksak olabilir mi? Olur ama herkes büyük bir gayretle, ortaya koyduğunuz enerji ve ivmeyle birlikte memleketimizin her tarafında bu süreçler aynı şekilde devam edecektir. Bu açıdan çok teşekkür ediyoruz. İnşallah şehrimize bugün 230 ama Türkiye genelinde bir hamleyle birlikte 6 bin, 7 bin kişilik bir istihdam alanı kazandırılması için de minnettarız ve müteşekkiriz. Bugün Türkiye'yi sarmalayan, esas insan kaynağını hedef alan yani bir taraftan terörle, bir taraftan uyuşturucuyla, bir taraftan karşı karşıya kalmış olduğumuz bütün sıkıştırmalarla esas insan kaynağını hedef alanlara karşı verebileceğimiz en güzel cevap, insan kaynağımızı istihdamıyla, eğitimiyle, medeniyetimizin tüm değerleriyle, yani gelenek, görenek, ana, ata, baba sevgisi, imanımız, inancımız ve bize bırakılan tüm değerleri bu insan kaynağını yarına taşımakla cevap verilebilecektir. Burası bir kardeşlik medeniyetidir, merhamet medeniyetidir ve şefkat medeniyetidir."

        Soylu, "Bugün dünyanın içerisinde karşı karşıya kaldığı duruma katkı koyabilecek Batı'da ve Doğu'da söyleyebilecek bir sözü olan bir medeniyetin ve toprağın üzerinde yaşıyoruz" ifadesini kullanarak, "Onun için sorumluluğumuzu biliyoruz. Bizim memleketimizi huzursuzluğa, bizim memleketimizi maalesef kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz yapacaklar, biz Yavuz Sultan Selim köprüsünü açacağız. Onlar Gezi olaylarını yapacaklar, bizler Marmaray'ı açacağız. Hedeflerimizden, istikametimizden vazgeçmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        "BUGÜN BURADA HAKİKATEN GÜZEL BİR HİZMET AÇILMAKTADIR"

        Yarınların aydınlık ve açık olduğunu ifade eden Soylu, "Allah bu memlekette bize bu emanetleri veren şu aziz milletimizi mahçup etmesin. Çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz, dualarınıza ihtiyacımız var. İnşallah kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Başbakanımız Binalı Yıldırım'ın o yönetme kabiliyetinin, iradesinin ve kararlılığının öncülüğünde Türkiye, bir taraftan Bakanlar Kurulundaki arkadaşlarımız, bir taraftan gayret gösteren bütün arkadaşlarımız ama asli olan aziz milletimiz yarınki yürüyüşüne, bugünkü kararlılıkla devam etmektedir. Allah yardımcınız olsun." dedi.

        Soylu, AKSA'ya teşekkür ederek, "Bugün burada hakikaten güzel bir hizmet açılmaktadır. Gerek Trabzon'umuza, gerek ülkemize önemli yararları olacaktır. Geldiği nokta itibariyle de kendilerini kutluyoruz. Sayın Bakanımıza Trabzon'a sağladığı bu imkan dolayısıyla, bu şehrin güzide bir evladı, 780 bin kilometre karede 80 milyon insanımızın onur duyduğu bir insanı olarak da minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek, çağrı merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

        Açılışa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AKSA Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, gazeteci- yazar Sadık Albayrak ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa