Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tacizci müdür kalp krizi geçiren kızın ölümünden çok etkilendiğini ifade etti

        İlk rapor: Küçük kızın ruh sağlığı bozulmuş

        İzmir'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'porno film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan emekli okul müdürü 66 yaşındaki Adil Ş.'nin yargılanmasına devam edildi. Mahkemede suçunu kabul etmeyen tutuklu sanık Adil Ş. iftira atıldığını ileri sürdü. Sanığın avukatı Atilla Ertekin de Adil Ş.'nin, geçen hafta 9 yaşındaki Y.K isimli kızın tacizci ile yüzleştirileceği duruşmadan iki gün önce kalp krizi geçirmesi haberini duyduğunu ve çok etkilendiğini de mahkeme başkanına anlattı.

        5 RAPOR BEKLENİYOR

        İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, toplam 102 yıl hapis cezasıyla yargılanan tutuklu sanık Adil Ş. avukatı Atilla Ertekin ve mağdur avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Adli Kurumu'ndan gelen mağdur kız B.Y.'nin raporunu okudu. Raporda, küçük kızın yaşanan olaylardan dolayı ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor hazırlandığı belirlenirken, diğer 5 kızın raporunun gelmediği ve beklenmesi yönünde karar verildi. Sanık avukatı Ertekin'de gelen rapora saygı duyduklarını bundan sonra gelecek raporlara da itiraz etmeyeceklerini söyledi.

        SUÇUMU KABUL ETMİYORUM

        Küçük kız B.Y.'nin psikolojisinin bozulduğuna yönelik gelen rapora bir şey demeyen ancak, suçlamaları kabul etmeyen Adil Ş. "Onları ben çocuklarım gibi severdim. Çocuklara tacizde bulunsaydım, çocuklar okula gelip benimle konuşmazdı. Tacize uğrayan çocuklar tacizcisinin yanına gider mi? eski savunmalarımı tekrarlıyorum ve suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek tahliyesini istedi.

        KALP KRİZİ GEÇİREN KIZDAN ETKİLENMİŞ

        Sanığın avukatı Atilla Ertekin de Adil Ş.'nin suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi. Sanık Adil Ş.'nin yaşananlarda çok etkilendiğini de belirten Avukat Ertekin, sanıkla arasında geçen bir konuşmayı da anlattı. Avukat Ertekin, "Adil Ş. geçen hafta 9 yaşındaki Y.K. isimli kızın tacizci ile yüzleştirileceği duruşmadan iki gün önce kalp krizi geçirmesi haberini duydu ve çok etkilendi. Kendisi iftira kurbanıdır. Tutuklanması da medya baskısındandır" dedi. Mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan raporların beklenmesi için 9 Şubat tarihine ertelenirken, Adil Ş.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Mehmet İNMEZ / Haber Merkezi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa