Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Asitçi enişte Cihan Araçman'a 5 yıl 11 ay hapis

        Eşinin yeğeninin yüzüne kimyasal madde atan ve yaklaşık 13 aydır hapiste olan asitçi enişte Cihan Araçman'ın, yaklaşık 5 yıl 11 ay daha hapis yatacağı öğrenildi.

        Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman ile avukatları katıldı. Duruşmada, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya ve avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da hazır bulundu.

        Mağdur Y.K'nın ailesinin avukatı Rahşan Sertkaya, sanığın delilleri yok etmek istediğini, şakaydı deyip olayın sorumluluğundan sıyrılmak istediğini belirterek üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

        Mağdur Y.K'nın babası Cenk Kocakaya da şikayetlerinin devam ettiğini bildirdi.

        ANNEDEN TEPKİ

        Sanık Araçman'ın avukatlarından Gürkan Altun, mağdur çocuk Y.K.'nın yüzününün annesi Işıl Güven'in su ile yıkamasının asitin etkisini arttırdığı ve bu durumun da çocuğun zararına olduğu yönündeki savunmasına tepki gösteren anne Işıl Güven, "Keşke bu dedikleriniz doğru olsaydı" diyerek avukata tepki gösterdi.

        ‘'KAÇMADIM, DELİLLERİ GİZLEMEDİM''

        Son sözü sorulan Cihan Araçman, "Benim tek hatam, montumun cebinde kalan ve üzerinde boya yazılı kutuyu kontrol etmemek oldu. Oyun salonunda oğlum ve diğer kişiler ile oyun oynayan zaten yüzü boyalı olan mağdur Y.'nin tekrar yüzüne eline boya dökmek istemiştim. Yaralandığını bile anlamadım. Yerime geçip oturduğumda annesinin yanına gelen çocuğun gözleri açıktı. Muhtemelen yüzünün yıkanması nedeniyle gözleri tahriş oldu. Ben hastaneye gidene kadar çocuğun yaralandığını bilmiyordum. Olay yerinden ve sonrasında evden kaçmadım. Elimden geldiğince adalete yardımcı olmaya çalıştım, hiçbir delili gizlemedim" dedi.

        ‘'PİŞMANIM''

        14 aydır tutuklu olduğunu belirten Araçman, ‘'Söz konusu maddeyi kontrol etmeden böyle bir olaya neden olduğum için pişman ve üzgünüm. Bundan sonra da maddi ve manevi olarak Y.'ye yardımcı olmaya çalışacağım'' diye konuştu.

        12 YIL HAPİS CEZASI

        Kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Melih Osmançavuşoğlu, Araçman'ı "kasten yaralama" suçundan önce 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Suçun, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiye karşı, silahtan sayılan madde ile işlendiğini belirten Osmançavuşoğlu, cezayı yarı oranında arttırarak, 3 yıl 12 aya çıkardı. Mağdurun yüzünün sürekli değişikliğine ve organlardan birisinin işlevini yitirmesine neden olan nitelik taşıdığı gerekçesiyle cezada arttırıma gidildi ve Araçman 9 yıl 36 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        3 BİN 600 TL PARA CEZASI

        Sanık, diğer mağdur çocuklara yönelik "olası kasıt altında yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle de 3 bin 600 lira para cezasına çarptırıldı. Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

        SAVCI, 24.5 YIL İSTEMİŞTİ

        Savcı, bir önceki duruşmada verdiği mütalaada, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek" ve "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçlarından 24.5 yıl hapis cezasına hükmetmişti.

        "OĞLUM 30'UNCU AMELİYATINI OLACAK"

        Mağdur çocuğun avukatları karar itiraz edeceklerini söylediler. Karar sonrası basın mensuplarınının sorularını yanıtlayan anne Işıl Güven, ‘'9 yıl ceza çok az, ne söylenebilir ki. İstinaf mahkemesine gideceğiz. Yarın sabah oğlumun 30. ameliyatı olacak, şimdi oraya gidiyorum'' dedi.

        Kurthan DEMİR / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa