Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 12 Alman turistin öldüğü patlama davasında 2 tahliye

        Sultanahmet Meydanı Dikilitaş önünde meydana gelen ve 12 Alman vatandaşının hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili görülen davada 2 sanık tahliye oldu.

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7'si tutuklu 26 sanıklı davaya tutuklu sanıklar Abdulrahman Rashıd, Atala Elhasan, Ayad Muneer Saud Saud, Fevzi Muhammed Ali, Halil Derviş, Mohammed Khaled Hawaslı ve Omar Hallum Raheem Raheem getirildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Vakit Abdulkerim, tutuklu sanık Ayad Muneer Saud Saud'un arkadaşı olduğunu belirterek "Kendisiyle Irak'ta ayrı ayrı işyerlerimiz vardı. DAEŞ'ten kaçarak Türkiye'ye geldik. Ayad Hawala sistemi denilen para havale işini yapıyor. Türkiye'ye göç eden muhacirler para transferlerini bu sistem aracılığıyla yapmaktadır. Sanık Ayad Saud'un DAEŞ ile kesinlikle bağlantısı yoktur" dedi.

        EŞİMİN DAEŞLE ALAKASI YOK

        Tutuklu sanık Ayad Saud'un eşi Marıam Aıman Abdulsatar da tanık olarak dinlendi. Abdulsatar, eşinin kesinlikle DEAŞ ile bir alakası bulunmadığını söyledi. Bağdat'ta yaşadıklarını söyleyen Abdulsatar, "6 yıllık evliyiz. DAEŞ'ten dolayı Türkiye'ye yerleştikten sonrak Hawala şirketi kurdu. Irak hükümeti DAEŞ'in egemen olduğu yerlerde ve diğer ülkelerdeki memurlarına maaşlarını ödemede sıkıntı yaşayınca bu havale şirketi bizim için fırsat oldu. Hükümet bizim gibiler aracılığıyla memurlarına maaşlarını ödemektedir" dedi.

        2 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ayad Muneer Saud ve Omar Hallum Raheem hakkında yurtdışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti tutuklu diğer 5 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 12 kişinin ailelerine duruşmadan haber edilmesi için bulundukları ülkelerin konsolosluklarına yazılan yazının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa