Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sur ve Silvan'da "mücbir sebep hali" süresi uzatıldı

        Maliye Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerindeki mücbir sebep hali süresini, 31 Mart 2017 tarihine kadar uzattı.

        Valilikten yapılan açıklamada, Sur ve Silvan ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 1 Aralık 2015-30 Kasım 2016 tarihleri arasında ilan edilen mücbir sebep hali süresinin, 31 Mart 2017 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.

        Sur'da 3 bin 956, Silvan'da bin 420 olmak üzere, 5 bin 376 mükellefin mücbir sebep hali kapsamına alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Bu mükelleflerin mücbir sebep hali süresi içindeki dönemlere ait verecekleri KDV, muhtasar, yıllık gelir vergisi, kurumlar vergisi ve ÖTV beyannameleriyle Form Ba-Bs bildirimlerinin verilme süreleri, 24 Nisan 2017 tarihine kadar uzatıldı. Söz konusu beyannamelere ait tahakkuk edecek vergilerin ödeme süresi ise 15 Mayıs 2017 olarak tespit edildi.

        Bununla beraber vadesi mücbir sebep halinin başladığı tarihten öncesine ve mücbir sebep hali süresine rastlayan ve mücbir sebep hali süresince yıllık olarak tahakkuk eden amme alacaklarından vadesi bu tarih aralığına rastlayan her türlü amme alacakları için 36 ay süreyle uygulanmakta olan tecil faiz oranı üzerinden faiz alınmak şartıyla 15 Haziran 2017 tarihine kadar başvuruda bulunan mükellefler için tecil ve taksitlendirme imkanı getirilmiştir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa