Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2016 Yılbaşı çekilişi büyük ikramiye kaç TL? Yılbaşı çekilişi çeyrek, yarım, tam biletler ne kadar?

        Milli Piyango İdaresi, bu yılbaşında yapılacak olan Milli Piyango çekilişinin ikramiye miktarını açıkladı. Birçok kişinin hayallerini süsleyen rakam ne kadar? İşte dağıtılacak ikramiye miktarı ve bilet fiyatları..

        2016 YILBAŞI ÇEKİLİŞİ MİLLİ PİYANGO İKRAMİYESİ NE KADAR?

        Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından yapılan açıklamaya göre yılbaşı çekilişinde tam 60 milyon TL ikramiye dağıtılacak. Büyük ikramiyeden hariç olarak da Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira da dağıtılacak.

        MİLLİ PİYANGO YETKİLİLERİ: "SAHTE BİLETLERE DİKKAT"

        Milli Piyango yetkilileri ise sahte biletlere dikkat edilmesi uyarısında bulunarak, sahte biletlerin ayırt edilebilmesi için şu hususlara dikkat çekti:

        "Milli Piyango biletlerinde kağıdın dokusunda, yuvarlak içinde Milli Piyango amblemli filigran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kağıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık (ultraviyole) altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor. Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini MilliPiyango yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor."

        BİLETLER DÜN SATIŞA ÇIKTI

        Milli Piyango yılbaşı çekilişinin büyük ikramiyesi 60 milyon lira. Biletler bugün satışa çıkarıldı. Umudun ve hayalin peşinden gidenler ilk günden uzun kuyrukları bekledi, biletini çekti. Bilet satış bayileri ve seyyar bilet satıcıları ise biletlerin geçen yıl erken tükendiğine dikkat çekerek, vatandaşları biletlerini almak için acele etmelerini uyardı.

        MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞ BİLETLERİ NE KADAR?

        Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan satılmaya başladı. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 60 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesini vermiş olacak. Seyyar bilet satıcıları, geçen yıl 55 Milyon TL'lik çekilişte tam ve yarım biletler 10 gün tükendiğini hatırlatarak, vatandaşları biletlerini erken almaları konusunda uyardı.

        Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi 31 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa