Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de 540 PKK'lı öldürüldü!

        Hakkari ve çevresinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar toplam 540 terörist ölü olarak ele geçirildi. Dün ölü ele geçirilen ve 1 askerin şehit edilmesine karışan 2 teröristle ilgili de telsiz konuşmaları tespit edildi.

        Hakkari kırsalı ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vuruluyor. Dün alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu saat 12.00 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli kırsalı Derecik Beldesi Kilit Tepe bölgesine yapılan top ve havan atışları ile 2 terörist öldürüldü ve bir doçka silahı imha edildi. 2 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin yapılan telsiz konuşmalarında teyit edildiği, bu PKK'lıların da geçen geçen hafta aynı bölgede 1 sözleşmeli eri şehit eden failler olduğu belirtildi.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, kış şartlarına rağmen operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar bölgede icra edilen operasyonlarda Hakkâri'de 540 PKK'lının öldürüldüğü, Şemdinli'de öldürülen PKK'lı sayısının ise 69 olduğu kaydedildi. Açıklamada, dün telsizlere yansıyan konuşmalar ise şöyle:

        -Erkek: Her tarafa söylüyorum 2 arkadaşımız öldü. Sesimi duyan varsa çağrıya çıksın.

        -Arteş: Cuda Kendalgilin adamlarının üstüne bomba yağdırmışlar. Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhal öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar. Bir arkadaşımız öbür tarafa doğru kaçmış sanırım korkudan saklanmış, şokta.

        KAÇAKÇILARA DA GEÇİT YOK

        Bu arada, bölgede kaçakçılara da büyük darbeler vuruluyor. 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Hakkari Şemdinli kırsalı Tekeli, Ortaklar, Ormanlı köyü ile Korgan Köyü batısında; Hakkari 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca yapılan operasyonlarda; toplam 139 bin 500 paket sigara ile 80 çuval kaçak çay ele geçirildi. Böylelikle bölücü terör örgütünün kaçakçılık faaliyetlerinden elde ettiği gelir kaynaklarına da ağır darbe indirildiği belirtildi.

        Güvenlik güçleri, Hakkari kırsalına gerçekleştirdikleri top ve havan atışlarıyla 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Harekat, teröristlerce kullanılan telsizlere, "Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhalde öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar." ifadeleriyle yansıdı.

        KULP'TA PKK'NIN 5 ODALI SIĞINAĞI BULUNDU

        Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ile Muş'un Şenyayla Bölgesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında, PKK'lı teröristlere ait 5 odadan oluşan büyük bir sığınak bulundu. Patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzemenin ele geçirildiği sığınak, imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.

        Kulp İlçesi ile Muş sınırları arasında bulunan Şenyayla Bölgesi Billur Deresi Mevkii'nde operasyona çıkan jandarma timleri arazide arama- taramasını sürdürürken PKK'lı teröristlerin kullandığı büyük bir sığınağı buldu. Yerin altında kazılan ve 5 odadan oluşan sığınakta yapılan aramada, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 büyük tüp, 40 piknik tüpü, yaklaşık 50 kilo amonyum nitrat, kablo ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

        Sığınak daha sonra patlayıcı ile imha edilerek kullanılamaz hale getirilirken, bölgede operasyonun sürdüğü belirtildi.

        PKK'LI TERÖRİSTLERE "HER YER TOZ DUMAN"

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, alınan istihbarat üzerine Şemdinli kırsalı Derecik beldesi Kilittepe bölgesine havan ve top atışları gerçekleştirildi.

        Güvenlik güçleri, atışlar sonucu 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini tespit etti. Teröristlerin öldürüldükleri, diğer bölücü terör örgütü üyeleri arasındaki telsiz konuşmalarıyla da teyit edildi.

        Tespit edilen telsiz görüşmesinde bir teröristin, "Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhalde öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar. Bir arkadaşımız öbür tarafa doğru kaçmış, sanırım korkudan saklanmış, şokta." ifadeleri yer aldı.

        TSK: "BTÖ'nün eleman temin etmek üzere görevlendirdiği terörist Serhenk Aybar yakalandı"

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütüne eleman temin etmek üzere görevlendirilen ve çok sayıda genci kandırarak bölücü terör örgütüne katılımını sağlayan Serhenk Aybar isimli teröristin yakalandığını açıkladı.

        TSK, 1 Aralık 2016 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova kırsalında icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu Serhenk Aybar'ın bölgedeki vatandaşların yaptığı ihbar sonucunda İlçe Jandarma Komutanlığının icra ettiği baskın tarzı operasyonla Yüksekova Esendere Yılmaz köyü Soğanlı mezrasında Nami Sevinç'in evinde ele geçirildiğini açıkladı. Söz konusu şahsın Diyarbakır'da uzun süre BTÖ'ye eleman temin etmek üzere görevlendirilmiş ve çok sayıda genci kandırarak BTÖ'ye katılımını sağlamış etkili bir terörist olduğu kaydedildi. Serhenk Aybar isimli teröristin Yüksekova'ya gelerek gençlerin BTÖ'ye katılımı için çalışmalar yaptığının öğrenildiği belirtilerek, katılım yapmak istemeyen gençleri zorla, tehditle katılıma zorladığı ve bu durumdan rahatsız olan bölge halkının ihbarıyla yakalandığı ifade edildi. Bu teröristle beraber Yüksekova'da toplam 66, Hakkari'de toplam 541 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa