Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 1 Aralık Perşembe

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında1 Aralık Perşembe gününe dair tutuklama, gözaltına alma, görevden alma ve açığa alma haberleri.

        Haberler anlık güncellenmektedir.

        ESKİŞEHİR'DE 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, meslekten ihraç edilen 16 öğretmenden 5'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 11'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Daha önce memuriyetten ihraç edilen 16 öğretmen, 25 Kasım'da kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanmıştı.

        Öte yandan, meslekten ihraç edilen İl Müftülüğünde görevli 2 şüphelinin ise FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. (AA)

        YOZGAT'TA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Yozgatta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan öğretmen tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce görevden uzaklaştırılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli M.Şyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Yozgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        KARLIOVA ASKERLİK ŞUBE BAŞKANI ÜSTEĞMEN E.F.Ö GÖZALTINA ALINDI

        BİNGÖL'ün Karlıova Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen E.F.Ö., Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama çıkarılan ve aranan Bingöl'ün Karlıova ilçesi Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen E.F.Ö., Karlıova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. E.F.Ö.'nün evinde yapılan aramada bulunan dijital verilere el konuldu. E.F.Ö. Erzurum Emniyet Müdürlüğünden gelen polis ekibine teslim edildi. (DHA)

        BİLECİK PAZARYERİ'NDE 4 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Pazaryeri ilçesinde görev yapan 4 memur gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalanan ve aralarında mal müdürü ve eski müftünün de bulunduğu 4 kişi, sağlık kontrolünden geçirilerek

        Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        BİTLİS'TE 93 ÖĞRETMEN GÖREVE İADE EDİLDİ

        BİTLİS'te, FETÖ ve PKK soruşturmaları kapsamında açığa alınan öğretmenlerden 93'ü göreve iade edildi.

        Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile ilişkili ya da irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan 156 öğretmenden 34'ü, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla da görevden uzaklaştırılan 115 öğretmenden 59'unun görevine döndüğü açıklandı. Soruşturma kapsamında FETÖ ve PKK terör örgütü üyeliğinden toplam 104 öğretmenin ihraç edildiği, 74 öğretmenin ise açığa alındığı belirtildi. (DHA)

        BURSA'DA 32 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY'ye yönelik Bursa merkezli 15 ayrı ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 57 şüpheli gözaltına alınırken, 32 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmanın odağı konumunda bulunan ve bünyesinde 16 Özel Eğitim Kurumunu barındıran Silm Eğitim Hizmetleri A.Ş' ne yönelik 11.11.2016 günü Bursa merkezli 15 ayrı ilde 84 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapılmış olup, yapılan operasyon kapsamında 57 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin yapılan işlemlerine müteakip sevk edildikleri adli mercilerce, 32 şüpheli tutuklanarak ilimiz ceza infaz kurumuna teslim edilmiş, 21 şüpheli hakkında mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmış, 4 şüpheli ise savcılık makamınca serbest bırakılmıştır." (İHA)

        İSTANBUL'DA FETÖ'NÜN MARMARA BÖLGESİ "EMNİYET İMAMI"NIN DA ARASINDA ODLUĞU 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olduğu belirtilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişi, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖnün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olduğu belirtilen "Hüseyin" kod adlı şüpheli Hasan Demir ile aynı bölgedeki polis okullarında sorumlu olduğu ve polisleri örgüte kazandırdığı iddia edilen 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren 7 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüpheli Hasan Demirin "Hüseyin" kod adı ile Marmara Bölgesi "emniyet imamı" olarak terör örgütü içerisinde aktif rol aldığı, aynı bölgede Arnavutköy, Karabük, Bilecik, İstanbul Şükrü Balcı POMEM okullarında eğitim gören polis öğrencilerini bu hain yapıya dahil etmek amacıyla örgütün evlerinde toplantılar adı altında Fetullah Gülenin kaset ve CDlerinin izletildiği ve örgüte üye kazandırıldığı belirtildi.

        Diğer şüpheliler Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek ve Samet Öztürkün de aynı amaç doğrultusunda polis okullarına ilişkin "mahrem hizmetler ağabeyi" konumda oldukları, bu şekilde örgüte eleman kazandırdıkları, Bylock kullanıcısı oldukları, yine diğer şüpheli Sinan Çolakın da örgütün bu faaliyetlerine katıldığının tespit edildiğini kaydeden hakimlik, bu nedenlerle 6 şüphelinin de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 37 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kahramanmaraş merkezli 21 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 21 Kasımda düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Örgüt faaliyetleri çerçevesinde askeri okullara öğrenci yerleştiren, askeri okul sorularını veren, askeri okullara öğrenci olarak yerleşen ve aralarında "örgüt imamı", subay ve astsubayların da bulunduğu 37 kişi, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (AA)

        MANİSA TURGUTLU'DA 3 SAĞLIK PERSONELİ TUTUKLANDI

        MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltında alınan sağlık sektörü çalışanı 5 kişiden 3'ü, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis, geçen hafta ilçede sağlık sektöründe çalışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ERZURUM'DA İDARİ YARGI HAKİMİ TUTUKLANDI

        Erzurum'da idari yargı hakimi Y.B. FTÖ/PDY suçundan tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan idari yargı hakimi Y.B. çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkeme tarafından tutuklandı.

        Tutuklanan İdari Yargı Hakimi cezaevine kondu. (İHA)

        DENİZLİ'DE 7 MÜFTÜLÜK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Denizli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 7 müftülük görevlisi tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce görevlerinden ihraç edilen il müftülüğü görevlilerine operasyon düzenlenmişti. Örgütün şifreli iletişim sistemi olan 'ByLock'u kullandıkları belirlenen 8 kişi, gözaltına alınmıştı.

        İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 8 kişiden 4'ü tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının serbest kalanlar için itirazda bulunması üzerine, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 3 kişi daha tutuklandı. (İHA)

        SİİRT'TE 3 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        SİİRT'te FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda, Siirt Barosu'na üye 3 avukat gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Siirt Barosu'na üye 3 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 avukat, sorgulanmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. (DHA)

        KARABÜK'TE 12 KİŞİ ADLİYEEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te (FETÖ/PYD) operasyonda gözaltında bulunan 12 kişi adliyeye adliyeye sevk edildi.

        Karabük merkezli 9 ilde 10 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda, askeri okullara öğrenci yerleştirdiği ve askeri okul sınav sorularını verdiği iddiasıyla 10 kişi, aynı operasyon kapsamında yapılan arama sırasında ise emniyet müdürleri ve komiserlerin sözde "il imamı" olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltına alınmıştı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü birimlerince, 2013 yılındaki askeri liselere giriş sınav sorularının FETÖ/PDY terör örgütü üyelerince çalınıp örgüt üyeleri tarafından Karabük'teki ortaokullarda okuyan başarılı öğrencilerin, örgüt mensubu öğretmenlerce tespitinin yapılarak örgütün evlerine yönlendirilmesi ve bu öğrencilere askeri liselere gitmeleri yönünde telkinlerde bulunulması sonrasında, askeri liseleri tercih etmelerinin sağlandığı ve sınav öncesinde öğrencilere sınav sorularının verilip sınavlarda yardımcı olunmak suretiyle askeri okullar ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine personel yerleştirildiğinin tespiti üzerine 10 gün önce Karabük merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingöl'de eş zamanlı 15 adrese operasyon düzenlenmişti.

        Yapılan operasyon kapsamında aralarında tabib Yarbay K.Ç ile birlikte K.S, H.S. (34), H.A. (36), K.Ö. (21), S.Ö. (24), Y.E.K. (22), U.Y. (28), S.Ç. (24) ve H.B. (31) ile Karabük ilinde görevli emniyet müdürlerinin sözde "imam"ı olduğu değerlendirilen A.G. (37) ve komiser rütbesindeki personelin sözde "imam"ı olduğu değerlendirilen Ş.Ö. (34) gözaltına alınırken, aranan H.D. (28), M.Ç. (25) ve H.G. (55) isimli kişilerin ise yurtdışına kaçmış oldukları tespit edilmişti.

        10 gündür Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 12 kişi sağlık kontrolünden geçirilerek yoğun güvenlik önlemleri altından Karabük Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        ORDU'DA GÖZALTINDAKİ 23 KİŞİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Ordu merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 5i tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Trabzon, Giresun, Elazığ, İstanbul ve Orduda 23-25 Kasımda gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına aldığı 23 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Öğretmen, doktor, esnaf ve FETÖye ait kurumlarda çalışanlardan oluşan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadeleri sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan 23 zanlıdan 5i cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında 4 kişinin daha arandığı öğrenildi. (AA)

        DOĞAN HOLDİNG ANKARA TEMSİLCİSİ BARBAROS MURATOĞLU GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, "terör örgütünün medya unsuru olarak faaliyet yürüttüğü ve bu şekilde FETÖ/PDY üyesi olduğu" iddiasıyla Muratoğlu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlunu Ankara Etimesgutta gözaltına aldı. Muratoğlunun İstanbula getirileceği öğrenildi. (AA)

        UŞAK'TA 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında KOM Şube ekipleri tarafından geçen hafta gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişinin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fethullahcı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına" yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen hafta gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bu sabah erken saatlerde aralarında 7 ceza infaz koruma memuru ve cezaevinde görevli 1 öğretmenin bulunduğu şüpheliler önce sağlık kontrolünden geçirildi ardından adliyeye sevk edildi.

        ANKARA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

        Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında FETÖ'ye destek verdiği şüphesi ile gözaltına alınan aralarında eğitimci ve hizmetlilerin de bulunduğu 11 kişi, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemece 8 kişi tutuklanırken, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        ZONGULDAK'TA AÇIĞA ALINAN 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 1 öğretmen gözaltına alındı.

        Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan öğretmen H.K, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        H.Knın evinde yapılan aramada da bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 6 İLDEKİ OPERASYONLARDA 48 KİŞİ YAKALANDI

        İzmir merkezli 6 ilde yapılan FETÖ operasyonunda hakkında yakalama kararı bulunan 80 şüpheliden 48'i yakalandı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün sabaha karşı, İzmir merkezli İstanbul, Muğla, Antalya, Kütahya ve Iğdır'da FETÖ üyelerine karşı eş zamanlı operasyon başlattı.

        80 adrese yapılan baskında şuana kadar 48 şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Gözaltı kararı bulunan şüphelilerin çoğunun KHK ile kapatılan Mersinli Yen'i Mahalle Cami Yaptırma Derneği, Çalışan Girişimci İşadamları Derneği ile Helezon Gençlik ve Spor Derneği yöneticileri olduğu, şahısların örgütün gizli haberleşme sistemi 'ByLock'u kullandıkları ileri sürüldü. (İHA)

        İZMİR'DE 55 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de aralarında Çalışkan İşadamları Derneği'nin de bulunduğu 3 derneğe yönelik Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyonda FETÖ/PDY üyesi olduğu ileri sürülen 55 kişi gözaltına alındı. 80 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin örgüte finans desteği sağladığı belirtildi.

        İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Ögütü ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ve örgüte mali destek sağladığı belirlenen kişilere yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrası sabah erken saatlerinde 5 ilde toplam 80 kişinin adresine baskını yapıldı. Operasyonda, ismi gözaltı listesinde bulunan 55 kişi gözaltına alındı. FETÖ'ye mali destek sağladıkları ileri sürülen şüphelilerden bazılarının aynı zamanda ByLock kullanıcısı da olduğu bildirildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AYDIN'DA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Çine ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 18'i tutuklandı.

        Çine Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularından sonra mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 18'i tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Çine'de 23 Kasım'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında esnaf, memur ve iş adamlarının bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin evlerindeki aramalarda ise örgüte ait dokümanlar bulunmuştu. (AA)

        KONYA'DA 14 SUBAY VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

        KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 44'ü gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 30'u serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 3 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

        Operasyon kapsamında 44 şüpheli gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 30 şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken, 14 şüpheli de tutuklandı. (DHA)

        ÇANKIRI'DA İCRA MÜDÜR YARDIMCISI M.A TUTUKLANDI

        Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çankırı Adliyesi İcra Müdür Yardımcısı M.A, tutuklandı.

        Çankırı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan M.A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadesinden sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlı, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla tutuklandı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 4 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'ye üye olma suçundan haklarında soruşturma başlatılan devlet memuru Ömer Tokuç ile işsiz olduklarını beyan eden Ahmet Aydın, Muhammet Nacak ve İrfan Çilova gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa