Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akademisyen vekilin emekli aylığı kesilmeyecek

        TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Yasası’nda değişiklik öngören düzenlemenin görüşmelerinde tartışma çıktı. Akademisyen milletvekillerinin görevi sona erdikten sonra istediği üniversitede emekli maaşı kesilmeden çalışabilmesine olanak sağlayan madde, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

        Düzenlemeye tepki gösteren CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Bu maddeyi kabul ederseniz kıyak yapmış olacaksınız. Vekillerin kıyak maaş istemesi doğru değildir; bu durum, ahlakla da eşitlikle de bağdaşmaz. Tüm öğretim üyelerine bu hakkı tanırsanız, eyvallah. Öğretim üyesi emekli olduktan sonra üniversiteye dönmek isterse, kendi üniversitesine zaten dönüyor. Hadi bütün öğretim üyelerine kadro varsa istediği yere gitme şansı, yani eşitlik verelim. Dönen öğretim üyelerinin tamamına hem emekli maaşını hem de hak ettiği maaşı verelim” dedi.

        Kendisinin de öğretim üyesi olduğunu ve kanundan yararlanacağını belirten Atıcı, şöyle konuştu: “Üniversiteye döndüğümde sayenizde çifte maaş alacağım. Bunu ahlaki bulmuyorum, reddediyorum. Millet bize en büyük şerefi vermiş, milletvekili yapmış, bundan büyük şeref olur mu? Çifte maaşa hangi birinizin ihtiyacı var Allah aşkına?”

        HDPMilletvekili Mahmut Toğrul da maddeyi “Bu Meclis kendisine kıyak yapan bir Meclis olarak tarihe geçecek” diye eleştirdi, “Biz ‘Asgari ücretli bin 300 lira alsın mı almasın mı?’ dediğimizde saatlerce neden almaması gerektiğini ifade ediyorsunuz ama öğretim üyesi vekile gelince çift maaş istiyorsunuz. Bunu asla hukukla, vicdanla, eşitlikle açıklayamazsınız” ifadesini kullandı. Düzenleme, Adana’da 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangını sürerken kabul edilerek yasalaştı.

        SALİHA ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa