Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti kongrelerine ‘olası’ referandum rötarı

        AK Parti’nin, FETÖ temizliği gerekçesiyle öne aldığı ve 2017 Ocak’ında başlatmayı düşündüğü kongreleri, olası referandum nedeniyle ertelendi. AK Parti, 15 Temmuz sonrası teşkilatlarında FETÖ ile bağlantısı olduğu şüphesi bulunan isimler ile ilgili bir genelge yayımlamıştı. Genelgenin ardından bazı isimler istifa etmiş, kimilerinin de parti ile bağları kesilmişti.

        PLANLAR DEĞİŞTİ

        AK Parti, 2018’de başlatmayı planladığı kongre sürecini de öne almıştı. Belde, ilçe ve il kongrelerinin 2017 yılının ocak ayından itibaren yapılması, 2017 sonunda da büyük kongrenin yapılması öngörülmüştü. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sürpriz başkanlık çıkışının ardından Anayasa değişikliğinde ciddi bir yola girilmesi, AK Parti’deki planları da değiştirdi. 2017 Nisan’ında referanduma gidilmesi ihtimali üzerine kongre tarihleri ötelendi.

        Böylece hem teşkilatların referanduma yoğunlaşması sağlanacak hem de makam yarışı nedeniyle oluşabilecek kırgınlıkların önüne geçilecek. Referandum planlandığı gibi 2017 Nisan’ında yapılırsa, kongre takvimi mayısta başlayacak. Genel başkanın belirleneceği büyük kongre için daha sonra takvim belirlenecek.

        VOLKAN YANARDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa