Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkesir'de sel vatandaşı vurdu

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 40 saatte metrekareye 270 kilogram yağış düşmesi nedeniyle zarar gören yerlerde incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtip, devletin mağdur vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

        Balıkesir Başsavcısı Sadık Bölek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Tamer Büyükgöz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile birlikte Ayvalık'a giden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer eşliğinde su altında kalan alanları ve evleri gezdi. Vali Yazıcı, Sarımsaklı, Altınova, E-87 Karayolu civarındaki fabrikalar ve villaları ziyaret etti.

        Ayvalık Kaymakamlık binasında açıklama yapan Vali Ersin Yazıcı, "Önceki akşam yoğun bir şekilde yağan ve İzmir yolunu da trafiğe kapatmak zorunda kaldığımız bölgede incelemeler yaptım. Gömeç'te tarihi bir köprümüz yıkıldı. Ayvalık'ta daha fazla hasar var. İnanın ben de görünce hayretlere düştüm. Sitelerimizde evler su altında kalmış. İncelemelerimiz devam ediyor. Hasar tespit komisyonlarımızı oluşturduk. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz vatandaşımızın yanında" dedi.

        Dere yataklarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Ayvalık'ta da doğal haliyle bırakılmadığını ileri süren Yazıcı, "Konut ve tesislerle bu dere yataklarına müdahalelerde bulunmuşuz. Doğal yatak hiçbir müdahaleye maruz kalmasa, yerleşim olmasa bu tür mağduriyetlerimiz olmayacak. Sarımsaklı adeta bir gölet olmuş. Nikita deremizin ıslahı gerek. Can kaybımız yok. Bu sevindirici. Biraz hayvan telef oldu, maddi hasar var. Türkiye Cumhuriyeti devlet güçlü. Hasar tespitleri en seri şekilde yapılınca biz de yardımlarımızı yaparız" diye konuştu.

        Nilgün KAYA/ AYVALIK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa