Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 Aralık Perşembe İstanbul'da okullar tatil mi? Hangi ilde okullar tatil?

        Yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı başladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurdun birçok kesiminde birkaç gündür soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. Soğuk hava etkisinin ardından okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Peki yarın okullar tatil mi? İşte detaylar...

        YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

        Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası etkisini azaltıyor, ancak iç ve doğu kesimlerde kar yağışı devam edecek. Cuma günü ise Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Muş civarında yağışların yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde okulların tatil olup olmadığına dair henüz bir açıklama gelmedi. Resmi bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

        Öte yandan, Ankara Valiliğinden, başkentte beklenen kar yağışı dolayısıyla, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkanların kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmalarının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu uyarısında bulunuldu.

        YOĞUN KAR GELİYOR

        Doğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Yarın (Perşembe) Doğu Anadolu bölgesinde görülecek karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. ve üzeri) kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele eden ekipler fazla mesai yapmaya başladılar. İstanbul'da kar yağması durumunda tuzlama ve yolların temizlenmesi gibi tüm çalışmalar belediye ekipleri tarafından titizlikle yürütülecek.

        Ekipler tonlarca tuz ve kar temizleme araçlarıyla birlikte hazır olarak bekliyor. Kar yağışının İstanbul'da trafiğin aksamaması ve hayat şartlarını olumsuz etkilememesi için gereken her türlü önlem alınmış durumda.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa