Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel Kuvvetler personel alımı başvurularında son gün! Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay başvurular

        Milli Savunma Bakanlığı(MSB), Özel Kuvvetler Komutanlığı'na 200 Muvazzaf Subay ve 500 Muvazzaf Astsubay alımı yapacak. Kasım ayının başında başlayan başvurular bugün sona eriyor. Peki Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay'lığa başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar...

        ÖZEL KUVVETLER PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI SAAT 17.00'DE BİTECEK

        Özel Kuvvetler Komutanlığı'na dış kaynaktan muvazzaf subay ve astsubay alımı için Kasım ayının başında başlayan başvurular bugün saat 17.00'de bitecek.

        Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 almak gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor.

        Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapacak personel daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu.

        MUVAZZAF SUBAYLIĞA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN MUVAZZAF ASTSUBAYLIĞA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

        200 MUVAZZAF SUBAY VE 500 MUVAZZAF ASTSUBAY ALINACAK

        Bakanlığın Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyor. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılıyor. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor.

        Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Ay başında başlayan başvurulara yoğun ilgi gösteriliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 4 günde 700 kişilik kadronun 10 katından fazla başvuru yapıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa