Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muharrem İnce: Yeter artık diyoruz

        CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Geleceğini geri isteyenlere, evlerinde umut, ülkesinde barış isteyenlere diyoruz ki moralinizi bozmayın, bu ülkede amasız ve fakatsız cumhuriyetçiler vardır, umut vardır. Umut başlangıçtır, umut varsa zorluk yoktur. Yeter artık diyoruz." dedi.

        Partisinden 9 milletvekili ile basın toplantısı düzenleyen İnce, Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangında hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

        İnce, 1989'da çıkan yönetmelikte, bu tür yerlerin yılda en az 3 kez denetlenmesinin düzenlendiğini, AK Parti'nin 2004'te yapılan değişiklikte ise "yurtların gerekli görüldüğünde denetlenmesi" hükmünün getirildiğini söyledi. İnce, "Devlet görevini yapmazsa paralel yapılar devreye girer. Bu paralel yapı FETÖ olur, başka bir yapı olur." ifadesini kullandı.

        Konya'da da 2008 yılında 17 çocuğun yaşamını yitirdiğini anımsatan İnce, "Hiç kimse şikayetçi olmadı; suçlu, dava, tutuklu, sorumlu, şikayetçi yok, böyle bir şey olur mu? Çocuklar bu kadar kolay ölmemeli." diye konuştu.

        İnce, denetim olmaması, Milli Eğitim Bakanlığının devre dışı kalması durumunda böyle daha çok facialar yaşanacağını öne sürdü. Yangınla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini eleştiren İnce, "Daha 3-5 gün önce Adana'da 6 milyon liraya müftülük binası açacaksınız ama çocuklar yanarak ölecek. Bu reva mı? İnsanların hiç mi vicdanı sızlamıyor?" değerlendirmesinde bulundu.

        Muharrem İnce, şu iddialarda bulundu:

        "Timur'un 1402 Anadolu istilasından bugüne, Anadolu hiç bu kadar basiretsiz, dirayetsiz, devletsiz, kurumsuz, kuralsız bırakılmamıştı. Sarayın hanedan rejimi, Timur'un filleri gibi Anadolu insanının geleceğini, aşını, ekmeğini, devletin bütünlüğünü yerle bir etmiştir. Bu sadece fetret dönemi değildir, bilincini yitirmiş cinnet dönemidir.

        Böylesi bir ortamda, çaresizlik içindeki AKP dış dünyaya siyasi hamaset, kendi yandaşlarına ise tarihi hurafeler üreterek günü kurtarmaya çalışmaktadır. Ortalıkta dolaşan dünya liderliği safsatası bir iflasın eşiğidir. AKP'nin yöneticileri 1930'lar İspanya'sı kadar diktatördür, 1970'ler İtalyası kadar yolsuzluğa bulaşmıştır, 1980'ler Lübnan'ı kadar bölünmüştür. Bu zihniyet altında cumhuriyetimiz, değerlerimiz, ekonomimiz, ordumuz, kadınlarımız, çocuklarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz istibdat ve istismar rejimi ile karşı karşıyadır."

        "DARBECİLERE KARŞI SİLAHIMIZ HUKUKTUR"

        Muharrem İnce, 15 Temmuz darbecilerinin mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırmak istediklerine dikkati çekerek, "Bizler, darbecilerin karşıtları olarak aynı yönteme başvuramayız. Bizim darbecilerle mücadelede en güçlü silahımız hukuktur." dedi.

        Başkanlık tartışmasını eleştiren İnce, "Başkanlık geldiğinde terör mü önlenecektir, dolar mı düşecektir? Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür, herkesten büyüktür. Biz Türkiye'yi sıfırlatmayacağız, yağmalatmayacağız. Geleceğini geri isteyenlere, evlerinde umut, ülkesinde barış isteyenlere diyoruz ki moralinizi bozmayın, bu ülkede amasız ve fakatsız cumhuriyetçiler vardır, umut vardır. Umut başlangıçtır, umut varsa zorluk yoktur. Yeter artık diyoruz." diye konuştu.

        "İNSANLARIN MORALE VE UMUDA İHTİYACI VAR"

        CHP'li İnce, "Umut dediniz, başlangıç dediniz; CHP'den farklı bir çağrı mı var?" sorusuna, "Ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaşırken insanların umuda ihtiyacı vardır. İnsanların morale ve umuda ihtiyacı var. Arkadaşlarımla bunu söylemek istedim, başka bir anlamı yok bunun." yanıtını verdi.

        Bir soru üzerine İnce, Genel Kurulda yapılacak başkanlık sistemi oylamasında, 1 Mart 2003'teki gibi AK Parti içerisinden hayır oyu verecek milletvekilleri olacağını düşündüğünü kaydetti. İnce, "Böyle bir sistemde milletvekili ile İçerenköy muhtarı arasında fark olmayacaktır, belediye meclis üyesinin de altında bir konumda olacaktır." dedi.

        Başka bir soruyu yanıtlayan İnce, "Meclisteki memuru FETÖ'cü diye alıyorsun, milletvekilini niye almıyorsun? İki yer var; YSK ve AKP'li milletvekilleri; bir de bunları görelim." diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa