Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana Aladağ'daki faciayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı

        Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

        Yeldan, yaptığı açıklamada, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili soruşturma çerçevesinde yurt müdürü, 3 eğitmen ve 2 hizmetlinin gözaltına alındığını söyledi.

        Başsavcı Yeldan, yangında hayatını kaybeden 12 kişiden, Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığına DNA testi için getirilen 9'unun cenazesi ile bu kişilerin yakınlarından alınan DNA örneklerinin eşleştirilmek üzere İstanbul'a gönderildiğini kaydetti.

        GÖZALTI SAYISI 14'E ÇIKTI

        Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 10 kız öğrenci, 1 küçük yaşta çocuk ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişinin ölümü, 22 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yangınla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, olayın meydana geldiği Özel Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'ndaki görevliler ile yurdun sahibi olan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği yöneticileri olmak üzere toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

        Soruşturma kapsamında öğlen saatlerine kadar 7 kişi gözaltına alınırken, haklarında gözaltı kararı verilen 1 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğü, 6 kişinin de arandığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa