Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da dedektif muhtar hırsızı mazot izinden buldu

        Antalya'da 200 litre mazot, 30 yıllık 50 şişe şarabın yanı sıra çok sayıda eşyası çalınan muhtar 59 yaşındaki Tahsin Mutlucan, hırsızın izini mazot izinden buldu.

        Olay, Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3147 Sokak üzerinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İkamet ettiği evini apartman yapılması için müteahhite veren Ahatlı Mahallesi Muhtarı Tahsin Mutlucan, eşyalarının bir kısmını boşalttı. Evin bir odasında; mutfak tüpü, tamir aletleri, otomobil malzemeleri, ilk yardım çantaları, spor aletleri, inşaat malzemeleri, soba ile 200 litre mazot ve 30 yıllık 50 şişe şarap saklayan muhtar, akşam saatlerinde muhtarlık binasından ayrılıp eve geldiğinde, kapının açık olduğunu fark etti.

        500 METRE İZ TAKİP ETTİ

        Malzemelerin yerinde olmadığını gören Muhtar Mutlucan, yerdeki mazot izlerini fark etti. Hırsızlık zanlıları malzemeleri çalarken kendileriyle birlikte götürdükleri 200 litrelik mazot bidonundan biri delikti ve yol boyunca arkalarında iz bırakmıştı. İzi adım adım takip eden Muhtar Mutlucan yaklaşık 500 metre giderek bir sokak arasında tek katlı içerisinde de 9 Suriyeli'nin yaşadığı eve geldi. Bahçede kendisine ait birkaç eşyayı tespit eden ancak çalınan önemli malzemelerinin yerinde olmadığını gören Muhtar Mutlucan durumu polis bildirdi.

        Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlatıp evde yaşayan Suriyeli'lerin ifadesine başvururken Muhtar Mutlucan'ın iz takibi karşısında ise şaşkınlarını gizleyemedi.

        İlk defa böyle bir olay başına geldiğini belirten Muhtar Mutlucan ise, "Mazot bidonu delinmiş olmalı burada izler gördüm. İzi takip ettim ve Suriyeli'lerin kapısına kadar gittim. 200 litre mazot vardı, 45-50 adet en az 30 yıllık şaraplarım vardı. Mutfak tüpleri ve inşaat malzemeleri vardı" dedi.

        Olayın aydınlatılmasında büyük rol oynayan Muhtar Mutlucan iz takibi için komşuları, "Bizim muhtar dedektif oldu" yorumunda bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa