Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 30 Kasım 2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 30Kasım Çarşamba gününe dair tutuklama, gözaltına alma, görevden alma ve açığa alma haberleri.

        Haberler anlık güncellenmektedir.

        FETÖ'NÜN MARMARA BÖLGESİ POLİS OKULLARI İMAMI TUTUKLANDI

        FETÖ'nün Marmara Bölgesi polis okulları imamı olan Din Kültürü öğretmeni Hasan Demir, "FETÖ yöneticiliğinden" tutuklandı. Marmara Bölgesi polis okullarının ‘mahrem imamları' Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek, Samet Öztürk ve Sinan Çolak ise FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        İTİRAFLARDA BULUNAH 2 ŞÜPHELİ SAVCILIKTAN SERBEST

        FETÖ'nün emniyet yapılmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ'nün polis okulları imamlarına yönelik soruşturma başlattı.

        Soruturma kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinde, etkin pişmanlıktan yararlanarak itiraflarda bulunan 2 şüpheli, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'NÜN 6 EMNİYET İMAMI TUTUKLANDI

        Marmara Bölgesi Polis okulları imamı ile aynı okulların mahrem imamları 7 şüpheli ise tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunun ardından FETÖ'nün Marmara Bölgesi polis okulları imamı "Hüseyin Kod" adlı Din Kültürü öğretmeni Hasan Demir FETÖ/PDY yöneticiliği suçundan tutuklandı. FETÖ'nün Marmara Bölgesindeki Bilecik, Karabük, İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı Polis okullarının ‘mahrem imamları' Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek, Samet Öztürk ve Sinan Çolak ise FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        KIRMIZI BYLOCK LİSTESİNDEYDİ

        Tutuklama kararında, FETÖ'ün Marmara Bölgesi emniyet imamı Hasan Demir'in, Karabük, Bilecik, İstanbul'daki Arnavutköy ve Şükrü Balcı Polis okullarının sorumlusu olduğu, Yunus Emre Akça, Uğur Yılmaz, Yakup Bübek ve Samet Öztürk'ün aynı polis okullarında mahrem hizmetler ağabeyi oldukları, kod isim kullandıkları, yalnızca örgüt üyeleriyle görüştükleri açık hat ve telefon kullandıkları belirtildi.

        Kararda, Yunus Emre Akça ve Uğur Yılmaz'ın ‘kırmızı', Samet Öztürk'ün ‘turuncu' renkli ByLock listesinde bulundukları, ‘Kırmızı' ByLock listesindeki isimlerinin aktif kullanıcı oldukları, ‘Turuncu' ByLock listesinin ise ByLock kullandığı tespit edilen kişilerin yeraldığı liste olduğu belirtildi.

        50 BİN LİRA KEFALET VE ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBET

        Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda, etkin pişmanlıktan faydalanarak itiraflarda bulunan M.A., hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı, her haftanın Pazartesi ve Cuma günleri polis merkezine imza vermesi, 50 bin Lira kefalet yatırması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        9'U EMNİYET MÜDÜRÜ 258 POLİS TUTUKLANDI

        FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 9'u emniyet müdürü, 258 polis tutuklanmıştı. 21 şüpheli de etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştı. (Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL)

        ERZİNCAN İLİÇ BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI

        FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp görevinden uzaklaştırılan Erzincan'ın İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan'ın yerine İliç Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar görevlendirildi.

        Erzincan Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 26 Kasım'da gözaltına alınan ve aynı gün Anayasanın 127. ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddeleri gereğince görevinden uzaklaştırılan Muhlis Doğan'ın yerine 5393 sayılı Belediye Kanununun 45/2 ve 46. maddeleri uyarınca Erzincan Valiliğinin 29.11.2016 oluru ile İliç Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar'ın getirildiği bildirildi. (İHA)

        KONYA'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 5'i tutuklandı.

        Ereğlide soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bir kişi daha yakalandı. Böylece operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlı sayısı 7ye yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6sı doktor 7 zanlı, adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2si savcılıkça alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 5 zanlı tutuklandı.

        Konyanın Ereğli ilçesinde FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında 27 Kasımda 6 doktor gözaltına alınmıştı. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında çeşitli kamu kurumlarından ihraç edilen eski memurlara yönelik operasyon yapıldı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlara 13 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Operasyonda 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı aktarılırken, bu kişilerden 13 kişinin gözaltına alındığı, 5 kişinin ise aranmasına devam edildiği ifade edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülürken, şahısların bazılarının cep telefonlarında örgütün kullandığı kriptolu mesajlaşma programı "Bylock" olduğu öne sürüldü. (İHA)

        MARDİN'DE TOPLAM 358 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin Valiliği, FETÖ ve PKK örgütlerine yönelik soruşturmalar çerçevesinde 358 kişinin tutuklandığını açıkladı. Mardin Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalara ilişkin açıklama yaptı.

        Valilik açıklamasında, FETÖ ve PKK soruşturmaları kapsamında şuana kadar 358 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Açıklamada, "İlimizde FETÖ/PDY, PKK örgütleri soruşturması kapsamında 30.11.2016 Salı günü itibariyle 2 bin 946 kamu personeli/kişi açığa alınmış olup, bunlardan 358 personel/kişi tutuklanmış, bin 99 kamu personeli ise İhraç edilmiştir. Ayrıca son Kanun Hükmünde Kararnamelere göre toplamda 37 dernek, 1 vakıf, 11 okul, 8 dershane, 7 öğrenci Yurdu, 1 radyo ve 1 gazete kapatılmıştır" denildi. (İHA)

        SİVAS'TA 7 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonda, 7 asker daha gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDYnin TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik başlattığı operasyon kapsamında, örgütün TSK yapılanmasında yer aldığı ve örgüte finansal destek sağladığı belirlenen 7 asker hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.

        Çeşitli adreslerde gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınan 10 şüpheliden 6sı subay 9u tutuklanmış, yüzbaşı M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        DÜZCE'DE 14 DİN GÖREVLİSİ VE 6 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce görevden uzaklaştırılan 14 din görevlisi ve 6 iş adamı gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınan 14 din görevlisiyle 6 iş adamının adreslerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Gözaltına alınan 20 zanlının emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        NİĞDE'DE FİRARİ AVUKAT ALİ E. TESLİM OLDU

        Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari avukat Ali E. teslim oldu.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamalarıyla hakkında yakalama kararı bulunan Ali E, ifade vermek için avukatıyla birlikte Niğde Adliyesine geldi.

        Avukat Erkan Şahin, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Niğde Barosu avukatlarından Ali Enin rızasıyla teslim olmaya geldiğini söyledi.

        Ali Enin yurtdışına kaçmadığını, sürecin durulmasını, sakinleşmesini beklediğini ileri süren Şahin, "Kendi rızasıyla teslim oldu. Kendisi de 15 yılı aşkın Niğde Barosuna kayıtlı avukat ve hukukçu bir arkadaşımızdır." dedi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 25 Mayısta, kayıtlarda "öldü" şeklinde gösterilen 80 yaşındaki T.Çnin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğdede faaliyet gösteren Sedef AŞye devredildiği iddiaları üzerine Niğde merkezli Sivas, Kayseri ve Ankarada operasyon başlatılmıştı.

        Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış, hakkında gözaltı kararı bulunanlardan Ali E. Niğdedeki adresinde bulunamamıştı. (AA)

        SAMSUN'DA KAMUDAN AÇIĞA ALINAN 15 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Samsun merkezli Ankara, Çorum ve Kocaeli illerini kapsayan kamu kurum ve kuruluşlarından daha önce açığa alınan memurlara yönelik düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkezli Ankara, Çorum, Kocaeli ile Samsun'un Çarşamba ilçelerinde 20 ayrı adrese 60 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bilgisayar, cep telefonu ve flaş belleklere incelenmek üzere el konuldu. 15 kişi sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürülürken soruşturma devam ediyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 4ü tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 zanlı, Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan sağlık memuru L.B, D.A.B, Ç.T. ve hemşire C.Z. tutuklandı. 12 kişi ise serbest bırakıldı.

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta Kırklareli merkezli Şanlıurfa, Nevşehir ve Kocaelide düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında sağlık memur ve hemşirelerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        KIRKLARELİ'DE 4 SAĞLIK ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 4 sağlık çalışanı tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Kırklareli merkezli Kocaeli, Şanlıurfa, İstanbul ve Nevşehir illerinde, FETÖ/PDY ile işbirliği içerisinde hareket ettiği, bu yapının üyesi olduğu, yine yapıyla alakalı il içerisinde her türlü gizli faaliyetlere katıldığı ve yardımda bulunduğu iddia edilen kişilere yönelik Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

        Operasyonda gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken biri adli kontrol şartıyla diğeri de sağlık durumu sebebiyle serbest bırakıldı.

        Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi. (İHA)

        KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NDE 9 ÖĞRETİM ÜYESİ GÖREVE İADE EDİLDİ

        Kars Kafkas Üniversitesinde (KAÜ), FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan 9 öğretim üyesi, yapılan inceleme sonrasında görevlerine iade edildi.

        KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, FETÖ operasyonları kapsamında bazı kurumlarda açığa alınan, ihraç edilen personellerden görevlerine iade edilenler arasında 9 üniversite personeli olduğunu belirtti.

        Kars Kafkas Üniversitesinde göreve iade edilen personeller hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, "Bizim de Kafkas Üniversitesi FETÖ/PDY Araştırma İnceleme Soruşturma Komisyonumuz var. Bu komisyon 5 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Dolayısıyla bunlar ince eleyip sık dokuyorlar. Her şeyden önce sonuçta kul hakkıdır bu. Suçsuz birisinin ceza almasına biz sebebiyet verirsek tabi bunda oldukça vicdanen rahatsızlık duyarız, vicdan azabı çekeriz. Dolayısıyla bunları en aza indirilmesi için arkadaşlar ellerinden geleni yapıyorlar. Bizde de 9 tane öğretim elemanı göreve iade edildi. Bu durum YÖK'e ve Valilik OHAL Bürosuna bildirildi" dedi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA 12 MÜHENDİS GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ merkezli 4 ilde düzenlene FETÖ operasyonunda 12 mühendis gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Ankara, Bursa ve İstanbul'da operasyon düzenlendi.

        Operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan 12 kişi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        ERZURUM'DA 7KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 65 kişiden 7'si tutuklandı.

        Erzurum'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz hafta adliyeye sevk edilen 15 öğretmenden 4'ü tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 polisten 1'i tutuklanırken, 2'si adli kontrolden serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen 2 asker de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca gözaltındaki 9 diğer kişiden 2'si tutuklanırken 7 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan 36 kişinin gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (İHA)

        ANTALYA'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle aranan iş adamı Z.Ö.Knin Antalyada olduğu belirlendi.

        Zanlının 300 bin dolar karşılığında, kentte ticari faaliyetlerde bulunan C.M. ve mahiyetindeki elemanları vasıtasıyla ilgili mercilerden kaçırılıp kollandığı, kendisine özel koruma tahsis edildiği, birlikte silah ticareti ve benzeri kanunsuz işler yaptıkları yönünde bilgiler elde edildi.

        Düzenlenen operasyonda C.M, Z.Ö.K, N.Ç, M.D. ve M.B. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ile 9 adet fişek, suçtan elde edildiği değerlendirilen 8 bin dolar, bin 505 lira nakit para, 2 adet sahte kimlik, çok miktarda belge ve doküman ile dijital materyal ele geçirildi.

        İfade işlemlerinin ardından Z.Ö.K. sevk edildiği Muğlada, diğer zanlılar ise Antalyada çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MARDİN'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan Ö.T., Z.D., E.G. ve A.E. emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ö.T. ve Z.D. savcılıkta serbest bırakılırken, E.G. ve A.E. tutuklama istemiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Koruma Müdürlüğü'ne gönderildi. (İHA)

        UŞAK'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Uşak Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonun ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 7 şüpheli Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

        Şüphelilerden M.K. ek gözaltı talebiyle emniyete gönderilirken, 6 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden Emin E, Ramazan K, Oğuzhan Y. ile Mustafa K. "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı. İ.E. ve M.M.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 12ye yükseldi.

        Uşakta geçen hafta, sosyal paylaşım siteleri üzerinden "algı operasyonu" yaparak, halk içinde FETÖye eleman toplama faaliyetinde bulunduğu iddia edilen 13ü öğretmen 20 şüpheli gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 8i tutuklanmış, 5i adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BURSA KARACABEY'DE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Karacabey'deki soruşturma kapsamında, 5 eve operasyon düzenlendi. Operasyonda öğretmenlikten ihraç edilen Birol A., Emine A., Bünyamin D., Ümmühan D., Ahmet G., Ender Mesut B. ve Tuncay B., 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan Birol A., Emine A., Bünyamin D., Ümmühan D. ve Ahmet G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, FETÖ ile bağlantılı Aktif Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Ender Mesut B. ve Tuncay B.'nın ise sorgulanmasına devam ediliyor. (DHA)

        TÜRK TELEKOM'A FETÖ OPERASYONUNDA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli'den 6'sı tutuklandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten ve örgüt üyesi olduğu tespit edilen 22 Türk Telekom personeline yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        BARTIN MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONLARDA 15 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

        Bartın merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılanların da aralarında olduğu 15 akademisyen gözaltına alındı.

        FETÖ’nün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bartın, Karabük, Isparta ve Kocaelide belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılan doçent ve yardımcı doçentlerin de aralarında olduğu 15 akademisyen gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüphelilerin Bartın Üniversitesindeki odalarında ekipler tarafından yapılan aramaların devam ettiği öğrenildi. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 29 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında doktor, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 29 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray merkezli Konya, Adana, Sivas, Muğla, Eskişehir ve Kayseride haklarında gözaltı kararı verilen 43 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında doktor, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 29 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Aksaray Devlet Hastanesinden sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 14 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ÇORUM'DA 30 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        ÇORUM'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bir süre önce görevden uzaklaştırılan 30 öğretmen gözaltına alındı.

        Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında öğretmenlere yönelik bir operasyon başlattı. Bir süre önce görevden uzaklaştırılan 30 öğretmen, polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin bazılarının Bylock kullandıkları belirtilirken, aralarında bulunan 3 kişinin de 'Asker imamı' oldukları belirlendi. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karaman merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişiden 2'si tutuklandı.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan Aydın Yenipazar Cezaevi Birinci Müdürü M.K. ile bir adliye çalışanı tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Karaman'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karaman merkezli Ankara, Aydın ve Mersin'de 23 Kasım'da düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 22 kişiden 10'u gözaltına alınmıştı. (AA)

        ELAZIĞ'DA İHRAÇ EDİLEN SİVRİCE KAYMAKAMI CENGİZ ERDEM TUTUKLANDI

        Elazığ'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ihraç edilen Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ'ın Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Kanun Hükmündeki Kararname ile ihraç edilmişti. İhraç edilen eski kaymakam Erdem, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilmişti.

        Eski kaymakam çıkarıldığı mahkeme tarafından FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        RİZE'DE 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Rize merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 31 kişiden 14ü tutuklandı, 17si adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir emekli emniyet amiri, açığa alınan bir komiser ve 5 komiser yardımcısı, 14 polis memuru, 3 astsubay, bir uzman çavuş, 2 özel güvenlik görevlisi ve 4 özel sektör çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 14 emniyet personeli tutuklandı. 7 polis, 4 askeri personel, 2 özel güvenlik ve 4 özel sektör çalışanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan bir kişinin aranmasına devam ediliyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Kasımda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 32 kişinin yakalanmasına yönelik Rize merkezli Ankara, Mersin, İzmir, Trabzon ve Kahramanmaraşta eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, 31 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 28 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        İzmir merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 28'i tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir ve Balıkesir'de gözaltına alınan 42 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden, aralarında eski AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz'ın da bulunduğu 28'i "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi, diğerleri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlıların, FETÖ/PDY'nin toplantılarına katıldıkları, örgüte finans sağladıkları, "kurban" adı altında para topladıkları ve bunları yurt dışı seyahatlerinde kullandıkları öne sürüldü.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Yeğen" kod adlı gizli tanığın verdiği bilgiler doğrultusunda 44 kişi hakkında yakalama kararı vermiş, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince aynı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen 4. dalga operasyonda İzmir ve Balıkesir'de 42 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında eylülde görevden alınan eski AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz'ın da bulunduğu öğrenilmişti. (AA)

        SİİRT MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON: 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        SİİRT Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve Siirt merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 18 kişi gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Siirt merkezli, Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Mersin'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında tespit edilen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı. Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

        "Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Siirt merkezli Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Mersin'de 29.11.2016 günü operasyon gerçekleştirildi. FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı, iltisak ve bağlantısı olduğu değerlendirilen şüpheli 18 şüpheli eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. Firari bir şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir." (DHA)

        KOCAELİ GÖLCÜK'TE ARANAN MEMUR YAKALANDI

        KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan memur yakalandı.

        Bir kuruluşta memur olarak çalışan M.F.D. görevinden ihraç edilirken, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranması üzerine jandarma memurun baba evine baskın düzenledi. M.F.D. Gölcük Örcün Mahallesi'nde oturan babasının evinde gözaltına alındı. M.F.D. Gölcük Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

        M.F.D. ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.F.D. daha sonra hakkındaki soruşturma nedeniyle Düzce'ye gönderildi. (DHA)

        ELAZIĞ'DA DBP'Lİ 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, DBP üyesi 5 kişi gözaltına alındı.

        Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları iddiasıyla 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda, DBP'li A.A, M.S.Ç, S.D, E.G. ve Y.K. gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Zanlıların evlerindeki aramada, terör örgütleri PKK/KCK ile FETÖ/PDY'ye yönelik çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

        Firari 2 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        MUĞLA MARMARİS'TE GAZETECİ VEDAT BEKİ GÖZALTINA ALINDI

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Vedat Beki, Muğlanın Marmaris ilçesinde gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Çankırı Sözcü 18 Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki hakkında Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda yakalama kararı çıkarıldı.

        Bekinin Marmaris ilçesi Karacasöğüt Mahallesinde bulunduğunu belirleyen polis ekipleri, çalışma başlattı.

        Polis tarafından kaldığı evde gözaltına alınan Beki, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine getirildi.

        Vedat Bekinin işlemlerinin ardından Çankırıya gönderileceği öğrenildi. (AA)

        HATAY'DA BYLOCK KULLANAN 31 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock kullandıkları belirlenen, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 31 polis gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda ByLock kullandıkları belirlenen ve aralarında daha önce meslekten ihraç edilen polislerin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

        Antakya Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirilen şüpheliler, doktor kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        MANİSA'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisanın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltında olan 5 kişiden 3ü tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturması kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorguları tamamlanarak mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa