Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Anayasa müzakereleri tamamlandı

        Anayasa müzakereleri tamamlandı. AK Parti MHP'ye yatını yazılı iletti.

        Bugüne kadar 2 görüşme olmuştu, 3'üncü görüşme yapılması bekleniyordu. AK Parti MHP'nin görüşlerine ilişkin, anayasa teklifini revize etti. Liderlerin önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Anayasa teklifiyle ilgili son sözü liderler söyleyecek.

        Sibel ERDEM/HABERTÜRK TV

        BAHÇELİ'DEN İLK AÇIKLAMA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Bir iki pürüz aşıldıktan sonra komisyona geleceğini düşünüyoruz" dedi.

        MHP lideri Bahçeli, "Anayasa değişikliğine ilişkin AKP'nin önerisi MHP'ye ulaştı. Biz de hukukçu kardeşimizi görevlendirmiş, çalışmalarını sürdürmüştür. Önemli ölçüde mesafe katedilmiştir. Bir iki pürüz aşıldıktan sonra komisyona geleceğini düşünüyoruz. Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir. En kısa zamanda görüşeceğiz. Pürüzleri konuşacağız" ifadelerini kullandı.

        OHAL sürecinde referandum tartışmalarına da değinen Bahçeli, "15 Temmuz terörizminin kökü kazınıncaya kadar, PKK, YPG, DEAŞ gibi terör örgütleri Türkiye'den atılana kadar OHAL devam etmelidir. Bunun süresi ve devamı da hükümeti de ilgilendiren konudur. OHAL'in devamından yanayız. OHAL olduğunda çalışmalarınızı yürütüyorsunuz, bir ara da sandığa gidip oyunuzu verebilirsiniz" diye konuştu.

        YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR

        Başbakan Yıldırım grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sayın Bahçeli'ye, ülkenin geleceği, menfaati için olumlu, yapıcı tutumundan dolayı teşekkür ediyorum. Son görüşmemizi yapıktan sonra inşallah bu (anayasa) değişikliği Meclis Başkanlığımıza, AK Parti Grubu'nun teklifi olarak sunacağız. Tabii MHP de bu teklifi götürme esnasında arzu ederse, beraber sunarız" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa