Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 29 Kasım 2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 29 Kasım Salı gününe dair tutuklama, gözaltına alma, görevden alma ve açığa alma haberleri.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        GAZETECİ VEDAT BEKİ FETÖ'DEN GÖZALTINDA

        Gazeteci Vedat Beki, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesinde gözaltına alındı.

        Sözcü 18 Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Vedat Beki, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 9 ay önce kiralayıp yalnız yaşadığı Marmaris'e bağlı Karacasöğüt Mahallesi'ndeki evinde jandarma ve polisin ortak operasyonu ile gözaltına alındı. Marmaris Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine getirilen Vedat Beki'nin, soruşturmanın yürütüldüğü Çankırı'ya gönderileceği bildirildi. (İHA)

        AYDIN'DA 1 MEMUR TUTUKLANDI

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen bir kamu görevlisi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Aydın İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kamu görevlisi M.K., emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen memur, tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        MANİSA'DA 13 ESKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski öğretmenlerden 13ü tutuklandı, 4ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta, Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 eski öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Serkan A, Bayram B, Erol U, Yıldıray P, Raşit D, Mustafa E, Ercan E, Ömer E, Mehmet T, Mustafa E, Serkan A, Olgun G, Murat Ş, tutuklandı.

        Diğer şüpheliler İ.Ç., Ş.G., M.Ç. ve H.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 4 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 4 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyon sonrasında 4 farklı özel güvenlik şirketinde görevli olan H.Ç., E.C., F.K. ve G.E. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise terör örgütü ile bağlantılı olduğu değerlendirilen yasak yayınlı kitaplar ele geçirildi. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. İşlemlerinin ardından ise adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE GÖZALTINDAKİ BOZTEPE KAYMAKAMI CİHAN KAYAALP TUTUKLANDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boztepe Kaymakamı Cihan Kayaalp, tutuklandı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Boztepe Kaymakamı Kayaalpin hakkındaki suçlamalar nedeniyle yakalanması için çalışma başlattı.

        Kent merkezinde gözaltına alınan Kayaalp, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Kayaalp, emniyetteki işlemlerinin adından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA SERBEST BIRAKILAN 6 AKADEMİSYEN HAKKINDA YENİDEN GÖZALTI KARARI ÇIKARTILDI

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında mahkemece serbest bırakılan 6 akademisyen hakkında yeniden gözaltı kararı çıkartıldı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 6 şüphelinin mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etti.

        İtiraz üzerine 6 kişi hakkında yeniden gözaltı kararı çıkartıldı.

        Polisin şüphelilerden 5ini yakaladığı, birinin halen arandığı öğrenildi.

        FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli 23 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, şüphelilerden 20si, 22 Kasımda yakalanmıştı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10’u tutuklanmış, 8i adli kontrol kararıyla olmak üzere 10u ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti. (AA)

        ANTALYA'DA 33 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ANTALYA'da 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında ihraç edilen 33 öğretmen gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan öğretmenler, adliyeye sevk edildi.

        Antalya'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince 33 öğretmen gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen çoğunluğu çift 33 öğretmen emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra sabah erken saatlerinde adliyeye sevk edildi. Kapatılan Aktif Birsen üyesi oldukları ve ByLock kullandıkları iddia edilen 17'si kadın 33 şüphelinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

        Terör suçlarına bakan Antalya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin üzerindeki yükün hafiletilmesie için Antalya'da 7 olan ağır ceza mahkemesi sayısı da 8'e çıkartıldı. Yeni kurulan 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin de darbe girişimiyle ilgili suçlara bakacağı öğrenildi. (DHA)

        YOZGAT'TA FETÖ'NÜN "BÖLGE İMAMI" OLAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "bölge imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

        Soruşturma çerçevesinde KHK ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yozgat Yüksek Öğrenci Yurdundaki görevinden ihraç edilen Cemil T, Kayseride yakalandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Yozgat Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        VAN ERCİŞ'TE 32 KİŞİ TUTUKLANDI

        Van'ın Erciş ilçesinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda gözaltına alınan 51 zanlıdan 32si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

        "Terör örgütü PKK/KCKya üye olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarından 51 zanlının gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, "İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 7 sığınak tespit edilmiştir. Aramalarda, 2 boş bidon, PKM makineli tüfek (Biksi), 2 mavzer tüfek, 4 av tüfeği, kalaşnikof, kurusıkı tabanca, 7,62 milimetre çapında 180 kalaşnikof fişeği ve 212 biksi fişeği, 5,56 milimetre çapında 12 M16 fişeği, 5 tüp, kasatura, 2 el telsizi, fotoğraf makinesi, 11 el yapımı patlayıcı ateşleme anahtarı, 17 el yapımı patlayıcı devresi, 6 pil, ses kayıt cihazı, çok miktarda örgütsel doküman, gıda ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

        Gözaltına alınan zanlılardan 32sinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "PKK/KCK ve FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." (AA)

        BALIKESİR EDREMİT'TE "FETÖ ABLASI" 12 KADIN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, FETÖ ablası oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kadın adliyeye sevk edildi.

        Edremit'teki FETÖ/PDY yönelik olarak Reyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Reyhan-Der) yöneticilerine operasyon gerçekleştirildi. FETÖ'nün ablası oldukları öne sürülen derneğin kurucu üyeleri ile yöneticilerinden oluşan 12 kadın geçen çarşamba günü gözaltına alındı. Şüphelilerin, dernek bünyesinde toplanan himmet paralarıyla öğrenci evlerine destekte bulunduğu, örgüt propagandası yaptıkları ve çeşitli organizasyonlar ile de örgüte eleman temin ettikleri ileri sürüldü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        SAMSUN'DA "JANDARMA İMAMI" OLDUĞU İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün "jandarma imamı" olduğu öne sürülen öğretmen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandığı iddiasıyla Sakarya Dershanesinde görevli kimya öğretmeni Cuma Ali Y. (33) gözaltına alındı.

        Örgütün "jandarma imamı" olduğu, kendisine bağlı askerlerden "himmet" adı altında para topladığı ve askerlerin telefonuna "ByLock" yüklediği iddia edilen şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, adliyeye sevk edildi.

        Cuma Ali Ynin ByLock uygulamasını kullananlar arasında "kırmızı liste"de bulunduğu, bazı itirafçı askerlerin ifadelerine göre, darbe girişiminden sonra kendisine bağlı askerlerle toplantı yaparak, "Bunlar gelip geçici, bunların hesabını soracağız, FETÖye kumpas kuruldu." dediği öne sürüldü. (AA)

        KARS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 zanlıdan 7'si tutuklandı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDYnin ticari faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Harakani Özel Eğitim Yayın Yurt Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Şnin yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından operasyon başlatıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Karsın yanı sıra İstanbul, Ankara, Manisa, Adana ve Tokatta sürdürülen operasyonda, hakkından yakalama kararı çıkartılan 13 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki sorguları tamamlanan 10 şüpheli, Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kars Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.

        Savcılıkta ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen 10 zanlıdan F.D, TÖ, S.B, O.B, G.T, R.G. ve G.Ş, tutuklandı. Diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR'DE 17 BELEDİYE ÇALIŞANI BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        İzmirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları belirlenen 17 zanlı gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen ilçe belediyelerindeki 19 çalışan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin eş zamanlı düzenlediği operasyonda Konak, Karşıyaka, Buca, Bergama ve Bayındır belediyelerinde çalışan 17 zanlı gözaltına alındı.

        Zanlıların bir kısmının, daha önceden FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla belediye başkanlıklarınca işlerine son verildiğinin tespit edildiği bildirildi.

        Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. (AA)

        KARAMAN'DA CEZAEVİ MÜDÜRÜ VE 4 ADLİYE ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Aydın Yenipazar Cezaevi birinci müdürü ile 4 adliye çalışanı, adliyeye sevk edildi.

        Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 24 kişiden 23 şüpheliyi evlerinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 4 adliye çalışanı ile Aydın Yenipazar Cezaevi Birinci Müdürü M.K., öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen M.K.'nın Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde ikinci müdür iken 2012 yılında Aydın Yenipazar Cezaevine Birinci Müdür olarak atandığı öğrenildi. (İHA)

        ALANYA'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Alanya ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, daha önce açığa alındıkları belirtilen öğretmen, katip ve gardiyanların arasında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyete götürülen zanlıların işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA ÖĞRENCİ EVLERİ SORUMLUSU 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında öğrenci evi sorumlusu 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince ikametlerine yapılan operasyonda gözaltına alınan üniversite öğrenci evlerinin sorumluları M.O., Z.Y., B.Ö., M.D., M.F.Y., F.U. ve M.B. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ 18 İLDEKİ OPERASYONLARDA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ADIYAMAN merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/YPDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında asker ve işadamlarının da bulunduğu Adıyaman merkezli Ankara, Balıkesir, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Yozgat'ta belirlenen 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 şüphelinin Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanacağı belirtildi. (DHA)

        DÜZCE'DE 2 POLİS TUTUKLANDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 polisten 2si tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında görevden uzaklaştırılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü S.Cnin de bulunduğu 9 polisin, adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Bazı belge ve dokümanlara el konulan operasyonda 9 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen polislerden 2si tutuklandı.

        Aralarında daha önce görevden uzaklaştırılan Şube Müdürü S.Cnin de bulunduğu 7 polis, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA FETÖ'NÜN İNSAN KAYNAKLARINA OPERASYON: 19 GÖZALTI

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) insan kaynaklarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılığın koordinesinde FETÖ/PDY'nin insan kaynaklarına yönelik Bursa merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından 19 şüpheli adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BURSA'DA SERBEST BIRAKILAN ÖĞRETMENLERDE BYLOCK ÇIKTI

        Bursa'nın İznik ilçesinde FETÖ operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan öğretmenlerde Bylock çıktı.

        İznik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos tarihinde FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde ilçede görev yapan öğretmenler Talat A. ve Kamuran A'yı gözaltına alınarak adliyeye sevk etmişti. Adli kontrol şartı ile serbest kalan iki öğretmen, dün akşam saatlerinde savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı. Öğretmenler Talat A. ve Kamuran A'nın telefonlarında Bylock tespit edildiği öğrenildi. (İHA)

        ORDU'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 6 kişiden 1'i tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 25 Kasım Cuma günü düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 kişiden 6'sı mahkemeye çıkarıldı. Görülen mahkeme sonucunda 1 kişi tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada 17 zanlının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (İHA)

        MALATYA'DA 28 POLİSTEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 28 polisten ikisi tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 28 polisten ikisi tutuklanırken, ikisi savcılık ifadesinin ardından, 24 polis de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (AA)

        SİVAS'TA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivasta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonda yakalanan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ/PDYnin TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonunda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen zanlılardan binbaşı Nebi T, yüzbaşılar Hasan C. ve M.G, üsteğmenler Şahin S, Yusuf G, Yasin S. ve teğmen Kadir Ö, özel bir hastanede doktor olan Ferhat V, öğretim görevlisi Ufuk T. ve öğretmen Mustafa K. mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan 9u tutuklandı, yüzbaşı M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        UŞAK'TA 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak süren FETÖ/PDY soruşturmada kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fethullahcı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, geçen hafta içinde Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 şüphelinin polis ayağındaki işlemleri tamamlandı.

        FETÖ/PDY terör örgütü için sosyal medya paylaşım siteleri üzerinden algı operasyonu yaparak halk içerisinden örgüte eleman toplama faaliyetleri içerisine girdiği iddia edilen aralarında 3 öğretmen, 2 işçi, 1 antrenör ve 1 esnafın bulunduğu 7 şüpheli sabah saatlerinde önce sağlık kontrolünden geçirildi akabinde Uşak Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        AFYON SULTANDAĞI KAYMAKAMI MUHAMMET EMİN GÜNGÖR TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Güngör'ün emniyetteki işlemleri tamamlandı.Adliyeye sevk edilen Güngör, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.Sultandağı Kaymakamı Güngör, İçişleri Bakanlığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 25 Kasım'da görevinden uzaklaştırılmış, aynı gün gözaltına alınmıştı. (AA)

        BOLU'DA GÖZALTINDAKİ 18 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Bolu merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 şüpheliden 5i tutuklandı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara, Kayseri, Düzce ve Kocaelide gözaltına alınan 18 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüphelilerden 4ü emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi, 14ü adliyeye sevk edildi.

        M.Ç, K.E.Y, C.K, A.O.Ç. ve R.H. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı, M.A, E.A, Ö.H, H.D, Y.B, A.T, A.V, S.K. ve H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Kasımda 35 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 7 ilde düzenlenen operasyonda 18 kişi yakalanmıştı. (AA)

        ADANA'DA ESKİ VALİ YARDIMCISI AHMET BEYOĞLU'NA 15 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi" olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Beyoğlu hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan iddianame hazırladı.

        Beyoğlu için 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame sunulduğu Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        Toplam 24 sayfalık iddianamede, sanığın "istişare toplantıları" adı altında iller arası düzenlenen etkinliklerde örgüt mensuplarıyla bir araya gelerek bilgi alışverişi yaptığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgüt üyelerine empoze edilen fikir ve ideolojileri kendisine rehber edindiği belirtildi.

        Sanığın 1994 yılında eşine yazdığı mektuba da yer verilen iddianamede, mektupta "çok sevdiğim biri" olarak nitelendirilen kişinin Fetullah Gülen olduğu kaydedildi.

        İddianamede savunmasına yer verilen Beyoğlu, örgüt üyesi olmadığını savundu. Mektup içeriğinde yer alan bazı sözleri takvim yapraklarından aldığına dikkati çeken Beyoğlu, mektubu o dönem nişanlı olduğu eşine yazdığı ve hatıra olarak sakladığını ifade etti.

        İddianamede ayrıca sanığın sosyal medya hesabındaki beğeni ve paylaşımlarla örgütün baskı eylemlerini yardımcı olarak desteklediği öne sürüldü. (AA)

        ÇORUM'DA 9'U ASKER 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9'u asker 10 kişi tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan A.G.E. ile subay ve astsubaylar F.G, S.Ö, A.T, İ.D, Ç.Y, Ş.A, T.T, Ş.Ö, S.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        İZMİT'TE 2'Sİ KADIN 12 DERNEK ÜYESİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklerin yöneticisi ve üyesi olan 2'si kadın 12 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli'nde bulunan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklerin yöneticisi ve üyesi olan 2'si kadın 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı kişilerin Bylock kullandıkları ileri sürüldü. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 12 kişi bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        KONYA'DA 23 KAMU ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 23 kamu personeli gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen kamu kurumlarında çalışan 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 23 zanlı, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. 8 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE TOPLAMDA 300 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 300 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 15 Temmuz sürecinden bugüne kadar 300 kişinin tutuklandığı açıklandı. Açıklamada, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklarında soruşturma başlatılan tutuklu şüphelilerin sayısının 300 kişi olduğu ve tutuklu şüpheliler hakkındaki soruşturmaların devam ettiği hususlarında kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA 20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 20si tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, FETÖ adına faaliyet yürüttüğü ve örgüte destek sağlamak için para topladığı istihbaratı alınan Denge Platformu derneğinin merkezi ile dernek yöneticileri ve bazı çalışanların adreslerine gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan zanlıların adliyedeki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 20si tutuklandı, 17si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        UŞAK'TA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        UŞAK'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 31 kişiden, ilk gruptaki 16 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u tutuklanırken, 6 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 15 şüphelinin Emniyet'te sorgularının sürdüğü belirtildi. (DHA)

        DÜZCE'DE İL JANDARMA KOMUTANI JANDARMA ALBAY BİLAL GÜVENİR SERBEST BIRAKILDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan, ardından gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen eski Düzce İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, 3 Kasım'da görevinden uzaklaştırılmasının ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Kasım'da gözaltına alınan ve 22 Kasım'da yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen Güvenir'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Güvenir, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Güvenir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Düzce'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında görevden uzaklaştırılan eski İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir'in de bulunduğu 8 asker gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konulmuştu.

        Gözaltındaki diğer 7 askerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa