Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fırat Kalkanı'nda DEAŞ hedefleri vuruldu

        Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi, Türk jetlerinin hava harekatıyla imha edildi. Harekatta terör örgütü DEAŞ'ın roketli saldırısı sonucu aralarında ÖSO askerlerinin de bulunduğu 36 kişi yaralandı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 96 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 4 merkezi Türk jetlerinin hava harekatıyla vuruldu. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 14'ü ise yaralandı. Terör örgütü DEAŞ'ın, Haliliye bölgesine düzenlediği roketli saldırıda ise 22 kişi yaralandı. Yaralılarda kimyasal gaz belirtileri gözlemlendiği kaydedildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

        "Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmıştır. Haliliye bölgesinde DEAŞ tarafından atılan roket sonucunda 22 muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlenmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Anifah bölgesinde bulunan 4 DEAŞ hedefi yapılan hava harekatı ile imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa