Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ABD'nin ölüm listesindeki DEAŞ'lı Prakash Kilis'te sınırda yakalandı

        DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden ve ABD'nin de ölüm listesinde yer alan Avustralya vatandaşı Neil Christopher Prakash'ın 24 Ekim'de Kilis'te yakalandığı ortaya çıktı. Kilis Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Prakash'ın 26 Ekim'de tutuklandığı ve Gaziantep Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi.

        Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu sınırı kaçak yollarla geçip Türkiye'ye girmek isteyen Neil Christopher Prakash'ı 24 Ekim'de yanındaki DEAŞ militanlarıyla birlikte yakaladı. Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 'Abu Talha Hındı' ve 'Ebu Halid el Kambodi' kod adlarını kullanan Prakash, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. DEAŞ'ın propaganda videolarında da görülen örgüte Avustralya'dan militan toplayan en üst düzey isim olan 26 yaşındaki Prakash, tutuklandıktan sonra Gaziantep Cezaevi'ne konuldu. Örgütün önemli isimlerinden biri olduğu iddia edilen Prakash, vatandaşı olduğu Avustralya'da da en çok aranan teröristler listesindeydi.

        ÖLDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ

        Avustralya, mayıs ayında yaptığı açıklamada, Prakash'ın, ABD'nin 29 Nisan'da Musul'da düzenlediği hava saldırısında öldüğünü duyurmuştu. Babası Fiji, annesi Kamboçyalı olan Avustralya vatandaşı Prakash, 2012 yılında Budizm'den İslamiyet'e geçmiş, 2013 yılında da Suriye'ye gitmişti. ABD'nin 'öldürülecekler listesi'ne giren Prakash, DEAŞ'ın propaganda videolarında da görülüyordu.

        Neşet DİŞKAYA / Kilis

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa