Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Figen Yüksekdağ "terör örgütü propagandası" davasında savunma yaptı

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, bir Alman yayın organına verdiği röportajdaki sözleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak savunmasını yaptı.

        Yüksekdağ, "Deutsche Welle"ye röportaj verdiğini ancak yayımlanan röportajı okumadığını söyledi. Siyasetçi olduğunu ve birçok yayın organına görüşlerini aktardığını ifade eden Yüksekdağ, sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

        Hazırlanan iddianamenin içeriğini inceleyemediğini söyleyen Yüksekdağ, sonraki celselerde ayrıntılı savunmanın avukatları aracılığıyla yapılmasını ve duruşmadan vareste tutulmasını talep etti.

        Mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın duruşmalara katılmama talebini kabul ederek ayrıntılı savunma hazırlanması için duruşmayı erteledi.

        HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle 4 Kasım'da Ankara'daki evinde gözaltına alınmıştı. Yüksekdağ, Diyarbakır'da çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış ve Kocaeli F Tipi Cezaevine gönderilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa