Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'de Ümit Özdağ disipline sevk edildi!

        MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın, tüzüğün bazı maddelerini ihlal gerekçesiyle tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak disipline sevk edildiği bildirildi. Özdağ'ın başkanlık sistemiyle ilgili açıklamaları tepki çekmişti.

        MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başkanlık sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir" demişti. Prof. Dr. Özdağ başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söylemişti:

        "Başkanlık sisteminde ısrardan vazgeçilmesi gerekir. Çünkü yarın Başkanlık sisteminde ısrar edilirse, Türk toplumu ortadan ikiye bölünecektir. Hiç olmadığı kadar büyük bir kutuplaşma ortaya çıkacaktır. Bu kutuplaşma o kadar kesin kutuplaşma olacak ki; bunun üzerine her türlü dış ve iç manipülasyonun binmesi mümkün hale gelecektir. Buradan inanın zafer çıkmaz, buradan sadece mağlubiyet çıkar. O da Türkiye için mağlubiyet olur."

        SEMİH YALÇIN HABERTÜRK TV'DE İŞARET ETMİŞTİ

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Değerli milletvekili de farklı düşünebilir, partilerin de politikaları vardır. İster vekili, ister MYK'sı olsun bu politika tatbik edilir. Siz aradan çıkıp da parti politikalarına karşı açıklamalar yaparsanız, bir ayrışmanın meydana geldiğini söylersiz. Siz parti politikasına uymazsanız, disiplinlik olması mümkündür. Yakın süreçte disiplin süreci başlayabilir" demişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa