Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kızını ve sevgilisini öldüren sanık hakim karşısında

        Adana'da kızı ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen kişiyi tüfekle öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Zen Ö. ile avukatı ve tanıklar katıldı.

        Tanık olarak ifade veren sanığın eşi Azize Ö., eşinin çocuklarına karşı merhametli birisi olduğunu söyledi.

        "ANNEMİN ÇIĞLIĞINI DUYDUM"

        Eşinin çocuklarına şimdiye kadar bir tokat dahi vurmadığını öne süren Ö., "Kızım eşiyle tartışıp eve gelmişti. Gece damdan eşimin 'Ah' diye sesini duydum, ardından silah sesleri gelmeye başladı. Merdivenlere koştuğumda Rabia yerde yatıyordu. Eşimin kafası kanıyordu. 'Hırsız zannettim, kafama darbe yiyince ne yaptım bilemedim.' dedi. O sırada tüfeği çenesine dayadı. Oğlum İsmail gelerek tüfeği elinden aldı." diye konuştu.

        Ö. ayrıca, kızının başkasıyla ilişkisi olduğunu bilmediğini söyledi.

        Sanığın oğlu İsmail Ö. de silah seslerine uyandığını vurgulayarak, "Sonra annemin çığlığını duydum. Merdiven boşluğunda babam elindeki tüfeği çenesine dayamıştı. Ben hamle yaparak tüfeğe vurdum. Bu sırada tüfek ateş aldı. Babam hırsız zannederek ateş ettiğini söyledi." dedi.

        "KENDİMİ ÖLDÜRMEK İSTEDİM ANCAK..."

        Ölen Rabia K.'nın eşinin kız kardeşleri Fatma Ö. ve Gülcan K. ise yengelerinin ölen Velit G. ile birkaç kez görüştüğüne tanık olduklarını ve durumu ağabeylerine anlattıklarını belirtti.

        Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan sanık Mehmet Zen Ö., sesler üzerine hırsız olduğunu düşünerek, tüfeğini alıp dama çıktığını belirterek, "Karanlıktı. İçeri girecektim bir şahsı gördüm. Bana saldırdı. Bir süre boğuştuk. Bu sırada kafama darbe aldım. Elimde tüfekle merdiven dairesinin kapısına düştüm. O sırada kendimi korumak amaçlı ateş etmeye başladım. Ben daha sonra kızımın vurulduğunu gördüm. Kendimi öldürmek istedim ancak oğlum engelledi" dedi.

        Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı olay yerinde keşif yapılmak üzere erteledi.

        Adana'da 8 Ocak'ta kızı Rabia K. ile erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Velit G.'yi tüfekle öldürdüğü iddia edilen baba Mehmet Zen Ö. hakkında biri ağırlaştırılmış 2 kez müebbet ile cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa