Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mavi Marmara davası reddi hakim kararını bekliyor

        Gazze'ye 31 Mayıs 2010'da insani yardım taşıyan ve İsrail askerlerince düzenlenen saldırıda 10 kişinin öldüğü 56 kişinin yaralandığı Mavi Marmara davası, reddi hakim talebinin üst mahkeme tarafından henüz karara bağlanmadığı gerekçesiyle ertelendi. Bir dahaki duruşma 2 Aralık'ta yapılacak.

        İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen durusmaya, haklarında tutuklama kararı bulunan ve 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi katılmadı. Sanıkları İstanbul Barosunca atanan avukatlar temsil etti. Duruşmada saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile avukatları yer aldı.

        KARAR İMZA AŞAMASINDA

        Mahkeme Başkanı Maksut Karakulak, mağdur avukatları tarafından celse arasında reddi hakim talebinde bulunulduğunu belirtti. Talebin değerlendirilmesi için bir üst mahkemeye gönderildiğini belirten Karakulak, üst mahkeme tarafından kararın imza aşamasında bulunduğu ve tamamlanınca dosyanın iade edileceğinin bildirildiğini söyledi. Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre ret konusunda bir karar verilmeden reddedilen hakim tarafından veya onun katılımıyla bir sonraki oturuma başlanamaz hükmü bulunduğunu belirtti.

        MAKUL SÜRE VERİN

        Mağdur avukatlarından Yasin Şamlı, "Biz bilirkişi raporu almak için gerekli girişimlerde bulunduk. İngiltere ve Hollanda'dan olmak üzere ön raporlar aldık. sürenin yetersiz olduğunu ifade ettiler. Hem onlara hazırlanması hem de bize beyanlarımızı sunmak için makul süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Mahkeme heyeti, reddi hakim kararına yapılan itirazın değerlendirildiği İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden dosyanın dönmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı 2 Aralık tarihine erteledi.

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa