Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Mahmut Tanal'ın abisi AK Parti'ye üye oldu

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın abisi Mehmet Hanifi Tanal, Şanlıurfa'da AK Parti'ye üye oldu. AK Parti İlçe Teşkilatı, CHP'li milletvekilinin abisinin partilerine katılımını Twitter'dan duyurdu.

        CHP milletvekili Mahmut Tanal'ın Şanlıurfa'da yaşayan 64 yaşındaki ağabeyi Mehmet Hanifi Tanal, AK Parti'ye üye oldu. AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı'na başvuran Mehmet Hanifi Tanal partiye üyelik forumu doldurarak imzaladı.

        Daha önce CHP üyesi olan emekli Mehmet Hanifi Tanal, Habertürk'e yaptığı açıklamada "AK Parti'ye gönül verdim. Ben kardeşime kızdığım için değil güvendiğim için, cesur oldukları için AK Parti'ye üye oldum" dedi. "AK Parti'ye üye olmanızdan dolayı milletvekili kardeşinizle aranızda herhangi bir kırgınlık olmaz mı?" şeklindeki soru üzerine de Tanal "Mahmut Tanal'ın fikrine saygım var. Demokrasinin olduğu yerde kimse kimseye bir şey diyemez. Türkiye Cumhuriyeti hür ve demokratiktir. Ben ondan büyüğüm ve 64 yaşındayım. Bana Türk halkı İslam halkı lazım. Bana İstanbul lazım değil bana Faruk Çelik lazım, Mehmet Ali Cevheri lazım, Fakıbaba lazım" dedi.

        AK Parti Haliliye İlçe Başkanlığı Tanal'ın üyeliğini Twitter hesaplarından "CHP Milletvekili Sn Mahmut Tanal'ın ağabeyi Sn Mehmet Hanifi Tanal ilçe binamıza gelerek partimizin üyesi oldu. Hayırlı olsun" mesajıyla duyurdu.

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise "İnsanların farklı tercihleri bulunabilir buna saygı duymak lazım. AK Parti'li olup kardeşi CHP'li olan da var" dedi.

        Hasan ATMACA/ŞANLIURFA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa