Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır Lice'de koruculara saldırı

        Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde tamamlanan operasyondan dönen korucuları taşıyan minibüse PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda korucular Hikmet Kartal ve Resul Göçer şehit oldu, 2 korucu yaralandı.

        Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan Bayrak-24 Şehit Üsteğmen Murat Ataş operasyonunun tamamlanmasıyla Üçdamlar köyü korucuları, sabah evlerine dönmek için yola çıktı. Lice ilçesinden dönen koruculara Kulp Yolu Tepe mevkisinde PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Koruculardan Hikmet Kartal ve Resul Göçer olay yerinde şehit oldu, 2 korucu yaralandı.

        Saldırının yapıldığı bölgeye ambulans ve çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Yaralılar Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli başlatılan operasyon sürüyor.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa