Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akıncı Üssü kapanınca SOLOTÜRK Konya'ya taşındı

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından konuşlu olduğu başkentteki filo lağvedilen Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi SOLOTÜRK, komutan emriyle Konya'ya taşındı.

        FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerler tarafından kullanılan merkezlerden biri olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından kapatılmış, bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti.

        Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan düzenlemeyle yedek meydan statüsüne düşürülen Akıncı'nın adı Mürted Hava Meydan Komutanlığı olmuş, savaş uçakları da buradan Ankara dışına gönderilmişti.

        Alınan karar kapsamında lağvedilen 141. Filo Komutanlığında bünyesindeki Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi SOLOTÜRK'ün ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın emriyle bundan sonra Konya'da konuşlu olmasına karar verildi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığına nakledilen F-16 ile gösteriler bundan sonra 132. Filo Komutanlığı bünyesinde sürdürülecek.

        300 ÖNERİNİN ARASINDAN İSMİ BELİRLENDİ

        SOLOTÜRK'ün temelleri, 2009'da başlatılan "Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu" programıyla atıldı.

        Kurucu ekibin seçilmesinin ardından 2010'daki eğitim uçuşlarının ardından SOLOTÜRK, 1 Eylül 2010'da ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirdi. Akrobasi timinin ismi ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin gönderdiği 300 önerinin arasından seçildi.

        KONYA, AKROBASİ TİMLERİNİN MERKEZİ OLDU

        SOLOTÜRK'ün de gelmesiyle Konya'daki üs komutanlığı akrobasi timlerinin merkezi durumuna geldi. Türk Yıldızları da üs komutanlığındaki diğer akrobasi timi olma özelliğini taşıyor.

        Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olma özelliği taşıyan Türk Yıldızları, 2001'de Azerbaycan'da gerçekleştirdikleri ve bir milyondan fazla seyircinin izlediği gösterileriyle bu alanda bir rekoru elinde tutuyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa