Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 18 Ekim Salı gününe dair son dakika FETÖ operasyon, tutuklananlar, gözaltına alınanlar

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 18 EkimPerşembe gününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        Not: Haber içeriği, gelen son dakika haberleriyle anlık olarak güncellenmektedir...

        KOMUTANLARI TUTUKLAYAN HAKİM TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Adana'da gözaltına alınan 4 hakim tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan, 6 hakimin Adana'da görev yaptığı belirlendi. FETÖ üyelerinin haberleştiği ByLock programını kullandıkları iddia edilen hakimlerden 4'ü Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 4 gün önce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan hakimler Fatih Kılınç, Esma Üçler, Melike Göksan ve Faruk Alaka tutuklandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 hakimin ise arandığı bildirildi. Tutuklananlardan 5. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Fatih Kılınç'ın, darbe girişiminin ardından 17 Temmuz'da adliyeye sevk edilen o dönem görevli 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Ağırağaç, Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar, Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Mustafa Haşim Boynueğri, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Osman Tunahan Berk, Jandarma Üsteğmen Hasan Şahna ile Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu'yu da tutuklayan hakim olduğu belirlendi. Aynı hakimin ayrıca, FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda iş adamının da tutuklanmasına yönelik karar verdiği öğrenildi. (AA)

        8 İLDE FETÖ OPERASYONU: 32 GÖZALTI

        Şanlıurfa merkezli 8 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, doktor ve işadamları ile örgütün 'ev imamı' olduğu öne sürülen öğretmenlerinde arasında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan doktorların örgüte himmet verdikleri tespit edildi. Şanlıurfa'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Şanlıurfa merkezli Amasya, Hakkari, İstanbul, Kocaeli, Çorum, Gaziantep, Hayat ve Diyarbakır'da önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 32 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler arasında doktor, iş adamı, örgütün 'ev imamı' olduğu öne sürülen öğretmenler ile STK başkanı'nda bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan doktorların, Şanlıurfa'da kapatılan özel bir hastanede düzenlenen toplantılarda örgüte himmet verdikleri tespit edildi. (Hasan ATMACA/Şanlıurfa)

        23 İŞADAMINI FETÖ'DEN TUTUKLAYAN HAKİM TUTUKLANDI

        Adana'da 23 iş adamını Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklayan hakim, FETÖ üyelerinin şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgüt üyesi olduğu iddia edilen ve bu kapsamda gözaltına alınan 30 iş adamından 23'ü tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında FETÖ tarafından Adana'ya atanan ve Bursa'da yakalanan "Adana İmamı" Naim S. de bulunuyordu. 13 Ağustos günü Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Naim S. ile işadamları Muammer B., Ramazan K., Halim T., Birol Tekin Ü., Mustafa H., Mehmet R. Y., Yalçın U., Mahmut Yesari K., Mehmet Ö., Mehmet Ş., Mustafa A., Yunus U., İbrahim A., Kadir O., Mustafa Erhan Ç., Hikmetullah Y., Kamil Ü., Eyüb A., Mehmet Kazım K., Galip Ş., Erkin K. ve Yakup Şevki Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu.Olay üzerine bir gelişme yaşanarak 23 iş adamını tutuklayan 5. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Hakan K. da, Adana'daki Bylock operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandı. (İHA)

        12 İLDE FETÖ SORUŞTURMASI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kilis merkezli 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kilis merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kilis'in de aralarında bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 29 zanlının gözaltına alındığı, 3 kişinin ise arandığı öğrenildi. Şüpheliler, Kilis Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. (AA)

        DENİZLİ'DE 11 SAĞLIKÇIYA GÖZALTI

        Denizli'de, FETÖ/PDY üyelerinin aralarında iletişim kurmak için kullandığı 'Bylock' programını kullandıkları tespit edilen Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli olan 1'i doktor 11 kişi gözaltına alındı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli iletişim sistemi 'Bylock'u kullandığı belirlenen Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli olan 1'i doktor 11 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında hemşire ve memurların da bulunduğu şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde ve çalıştıkları kurumlardaki odalarında arama yapıldı. Operasyon kapsamında iki kişinin daha arandığı belirtildi. (DHA)

        FETULLAH GÜLEN'İN KARDEŞİ KUTBETTİN GÜLEN TUTUKLANDI

        İzmir'de 2 Ekim günü gözaltına alınan Fethullah Gülen'in kardeşi Kubbettin Gülen 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

        İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 Ekim'de gözaltına alınan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in kardeşi Kubbettin Gülen, baronun bir avukat görevlendirmesinin ardından adliyeye sevk edildi. Polisteki ifadesinde "Örgüt yoktur" dediği öğrenilen Gülen'in suçlamaları kabul etmediği bildirildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye gönderilen Kubbettin Gülen "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Gaziemir'de Kaynak Holding'e bağlı faaliyet gösteren Çağlayan Matbaası'na kayyum atanmadan önce danışman olarak görev yapan ve ilişiği kesildikten sonra yurtdışına giden Kubbettin Gülen, Türkiye'ye dönüş yaptıktan sonra 2 Ekim'de gözaltına alınmıştı. (Neşet DİŞKAYA-HABER MERKEZİ)

        ÇANAKKALE EZİNE'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkalenin Ezine ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş adamı E.E. ile hakkında daha önce işlem yapılan A.O.Şyi yakaladı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        DENİZLİ'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ARAMA YAPILAN MEMURUN EVİNDE, 3 MİLYON 235 BİN TL PARA BULUNDU

        Denizli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında bir memurun evinde yapılan aramada 989 bin 658 dolar bulundu.

        Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir memurun evinde yapılan aramada 989 bin 658 dolar, 50 bin 550 Euro bulunduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Paraların yanında ise şiirin yer alması ise dikkat çekti. Kağıdın üzerindeki şiir, "Yürekte 'SIZINTI' ile başladık. 'ZAMAN'la öğrendik 'AKSİYON' insanı olmayı. 'YENİ ÜMİT'lerimizle yağdırdık 'YAĞMURLARI' ve sonunda yeşerdi 'GONCALAR'" yazılması dikkat çekti. (İHA)

        ANTALYA'DA GÖZALTINA ALINAN 18 ŞÜPHELİDEN 14'Ü TUTUKLANDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 18 şüpheliden 14ü tutuklandı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, çoğunluğu polis memuru ve komiser yardımcılarından oluşan 18 zanlı, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 14ü çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 4ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlıların şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullandığı tespit edildi. (AA)

        KIRŞEHİR'DE 13'Ü TUTUKLU, 23 SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 13ü tutuklu, 23 sanığın yargılanmasına başlandı.

        Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Bayraktar, Musa Arslan, Mustafa Efe, Mustafa Fehmi İlhan, Şuayip Eraslan, Adem Keskin, Hakan Kanat, Hamdi Çanakçı, Mesut Bezin ile 5 tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Ramazan Düğer, Murat Baran, Fevzi Umucu ile Recep Ergül, başka cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

        Sanık avukatları, SEGBİS sistemiyle sanıkların duruşmaya dahil edilmesine itiraz ederek, salona bizzat getirilerek ifade vermesini talep etti. Duruşma savcısı Gökhan Tekin ise bu talebin reddedilmesini istedi.

        "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt adına toplantılar organize etmek, Şahmeran Yurduşen Baktıraoğlunun 16 ayrı gayrimenkulünü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak" suçlarından, her suç için 2-10 yıl ceza istemiyle yargılanan tutuklu sanıklardan ifade veren eski Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, Fevzi Umucu, Mehmet Bayraktar, Mustafa Efe, Recep Ergül, FETÖ/PDY iddianamesinde yer alan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

        Ergül, 30 yıllık eczacı olduğunu, yasa dışı hiçbir örgüt ve camia ile ilişkisinin olmadığını savundu.

        Kayyum atanan Dünya Eğitim Öğretim AŞnin ortağı olmasından dolayı böyle bir suçlamaya maruz kaldığını iddia eden Ergül, 2013 yılından itibaren kendini tamamen kanser olan eşinin tedavisine adadığını belirtti.

        Şirketin yönetim kurulu üyeliği dışında örgütle bağının olmadığını ileri süren Ergül, "Paralel devlet yapılanmasını kabul etmiyorum. Kim böyle bir yapılanma içindeyse Allah belasını versin." dedi.

        SEGBİSden duruşma salonuna bağlanan Murat Baranın ifadesi, sistemde arıza yaşanması nedeniyle yarım kaldı. Baran, bir daha ki duruşmaya katılarak ifade vermek istediğini söyledi.

        Duruşmada, sanıkların dinlenmesine devam ediliyor.

        Kırşehirde faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDYye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan 2016da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 23 kişi, farklı tarihlerdeki operasyonlarda gözaltına alınmış, 13ü tutuklanmıştı. (AA)

        "AMERİKA İMAMI" AÇIKLADI, 10 ALBAY TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "Amerika imamı"nın beyanları doğrultusunda gözaltına alınan 10 albayın tutuklanmasına karar verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma, FETÖnün "Amerika imamı"nın beyanları doğrultusunda genişletildi.

        "Amerika imamı"nın ifadelerini dikkate alan savcılık, FETÖ üyesi olduklarını gizledikleri (kripto) değerlendirilen 10 albayla ilgili yakalama talebinde bulundu.

        İstanbul 9. ve 10. sulh ceza hakimlikleri, şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkardı.

        Gözaltına alınan 10 albayın, Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayında soruşturma savcısı Tuncay tarafından ifadeleri alındı. Savcılık şüphelileri, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

        Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Şaban Aydın, Mustafa Aslan, Murat Koca, Mithat Dağlar, Ünal Aktaş, Üret Ahmet Çelebioğlu, Şükrü Bostan, Gürol İçli, Fatih Osman Süsal ve Ayhan Yağcının, "FETÖ terör örgütüne üye olma" suçundan tutukladı. (AA)

        AYDIN MERKEZLİ 14 İLDE YAPILAN SORUŞTURMADA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydın merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar çerçevesinde 6 kişi gözaltına alındı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca Aydın merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Denizli, Kocaeli, Düzce, Kars, Manisa, Mardin, Muğla, Balıkesir illerinde "cemaat ablaları" ve Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan özel okullarda FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock kullanan yönetici ve öğretmenlere yönelik operasyon yapıldı.

        Operasyonda "cemaat ablaları" ile kapatılan okullarda yönetici, müdür, öğretmen ve görevli 6 kişi gözaltına alındı.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 8 şüphelinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

        Aynı soruşturma kapsamında dün 20 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        BYLOCK KULLANAN 61 POLİS DAHA TUTUKLANDI

        FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen 1'i emniyet müdürü, 14'ü komiser 46'sı polis merkezi olmak üzere 61 emniyetçi daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında ByLock kullandığı için FETÖ'den tutuklanan şüpheli sayısı, 6'sı emniyet müdürü, 3'ü emniyet amiri, 82'si başkomiser, komiser, komiser yardımcısı olmak üzere toplam 160 oldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul emniyetinde Bylock kullanan emniyetçilere yönelik soruşturmada, emniyetteki işlemleri tamamlanan 65 emniyetçi adliyeye çıkarıldı. Örgüt hakkında itiraflarda bulunan 2 polis memuru Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. Tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 63 polisten, 1'i emniyet müdürü, 14'ü komiser 46 polis toplam 61 polis FETÖüyeliğinden tutuklandı. 2 polis memuru ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Son tutuklamalarla birlikte ByLock kullandığı tespit edildiği için tutuklanan polis sayısı 6'sı emniyet müdürü, 3'ü emniyet amiri, 82'si başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, 69 polis memuru olmak üzere 160 polis FETÖ üyeliğinden tutuklandı. (Veli SARIBOĞA/İSTANBUL)

        İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        İzmirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 4ü tutuklandı.

        İzmir İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emiralem ve Değirmendere mahallelerinde faaliyet gösteren Eğitimciler Derneği Etüt Merkezine operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgüt adına para topladığı, örgütün propagandasını yaptığı ve toplantılar düzenledikleri iddiasıyla derneğin yönetim kurulu üyesi İ.K, O.A, A.G, H.Ü. ve G.O. gözaltına alındı.

        Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan İ.K, O.A, A.G, ve G.O. tutuklandı, H.Ü. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GAZİANTEP MERKEZLİ 22 İLDE YÜRÜTÜLEN OPERASYONDA 24 ÖĞRETMEN GÖZALTNA ALINDI

        Gaziantep merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "Bylock" kullandıkları belirlenen 24 öğretmen gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandığı belirlenen öğretmenleri yakalamak için 22 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gaziantepte 9 şüpheli, diğer illerde de 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        RİZE'DE GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Rizede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 2si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı aralarında iş adamlarının da bulunduğu 5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden N.I. ile Y.K. tutuklanırken, M.S, S.U. ve E.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HALİL İBRAHİM DOĞAN GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında eski emniyet müdürü Halil İbrahim Doğan gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, daha önce Siirt ve Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Doğan'ı Bursa'daki adresinde yakaladı.

        Ekipler, Doğan'a ait adreste arama da yaptı.

        Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Çorum'a gönderildi.

        Doğan'ın, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevinden ihraç edildiği öğrenildi. (AA)

        MERSİN'DE 3 HAKİM VE 1 SAVCI TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Mersinde gözaltına alınan 3 hakim ve 1 savcı tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan, 4ünün Mersinde görev yaptığı belirlendi.

        FETÖ üyelerinin haberleştiği ByLock programını kullandıkları iddia edilen 3 hakim ve 1 savcı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hakimler Yasemin Yaman, Hilal Ünal Ocak ve Mehmet Nazif Güraslan ile cumhuriyet savcısı Mehmet Değiş tutuklandı. (AA)

        BALIKESİR'DE 3 AYDA 1686 FETÖ İHBARI YAPILDI

        Balıkesir'de devlet kurumlarına FETÖ ihbarı yağdı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz'dan bu yana devam eden FETÖ operasyonlarında Emniyet Müdürlüğü'ne 759, BİMER ve CİMER'e ise 927 olmak üzere toplam bin 686 telefon, e-mail ve mektup ihbarı geldiğini açıkladı. Yazıcı "FETÖ/PDY'ye yönelik ihbarlar sonucu 42 şahıs hakkında işlem yapıldı, 53 kişi hakkında çalışmalar devam ediyor. Bu ihbarlar ile 3 kişi tutuklandı" dedi.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz'dan bu yana devam eden FETÖ/PDY operasyonlarında Balıkesir'de devlet kurumlarına, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarlar hakıknda açıklamada bulundu. Vali Yazıcı "İl Emniyet Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne isimli isimsiz ihbarlar, FETÖ/PDY terör örgütü propagandası yapan, darbeye destek verdiği belirtilen 759 mail ihbarı ve BİMER formu geldi. Yine FETÖ/PDY ile ilgili BİMER'e 51, CİMER'e 5, Emniyet Müdürlüğü internet sitesine 6, Haber Merkezine 336 telefon ihbarı, 500 e-mail, müdüriyet makamına 7 e-mail, 9 mektup, il dışından 13 ihbar olmak üzere 927 ihbar ulaştı. Bu mail ihbarlarına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suç Önleme Büro Amirliği tarafından yapılan araştırmaları sonucunda 95 şahıs tespit edildi. Bu çalışmalar sonucunda 3 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararı verilerek serbest kaldı, 3 kişi çıkarıldığı mahkemece, 7 kişi de savcılıkça serbest kaldı. 13 kişi hakkında soruşturma devam ediyor. 9 kişinin adresleri tespit edilemezken 3 kişinin başka ilde ikamet ettiği anlaşılmıştır. Toplam 42 kişi hakkında işlem yapıldı, 53 kişi hakkında çalışmalar devam ediyor" dedi. (Mahmut ACARÖZ/BALIKESİR)

        HAKİM VE SAVCILARA "BYLOCK" SORUŞTURMASI

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin şifreli yazışma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 20 hakim ve savcıdan 17si tutuklanırken, 3 kadın hakim adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖnün yargı yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında "ByLock" programını kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı alınan 189 hakim ve savcıdan İstanbulda görevli olan 30u ile ilgili işlemler devam ediyor.

        Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundaki işlemleri tamamlanan gözaltındaki 20 hakim ve savcı, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

        Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 17 hakim ve savcının "FETÖ örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 3 kadın hakimi ise adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı.

        Şüpheli iki kadın hakimin serbest kalmasında, ciddi rahatsızlıklarının bulunmasının dikkate alındığı öğrenildi. Yine yeni bebeği olan bir hakimin ise gözaltı işlemi yapılmadan hakkında adli kontrol kararı verildiği kaydedildi.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 hakim ve savcının ise ifade işlemleri sürüyor.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında 3 hakim ve savcının tüm adreslerindeki aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi. Bu şüphelilerden hakim A.Gnin ise yurt dışına çıkış yaptığının tespit edildiği belirtildi. (AA)

        UŞAK'TA FETÖ'DEN 21 KİŞİ ADLİYEYE SEVKE EDİLDİ

        Uşak'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 gün önce polis tarafından gözaltına alınan 20 öğretmen ile 1 sigortacı, emniyetteki sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen çok sayıda adrese geçen 13 Ekim'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 20'si öğretmen, 1'i sigortacı toplam 21 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler, Uşak Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne yardım etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. (DHA)

        ANKARA'DA OHAL KAPSAMINDA 49 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile OHAL kapsamında BTK bünyesine alınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı çalışanı 49 kişi hakkında gözaltı kararı aldı. (AA)

        İZMİT'TE 12 MEMUR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan devlet kuruluşlarında çalışan 12 memur adliyeye sevk edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 12 memur gözaltına alındı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından 10'u erkek 2'si kadın 12 kişi bu sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ'NDE 2 AKADEMİK PERSONEL FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Yozgat Bozok Üniversitesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü / Paralele Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 akademik ve idari personelden 2'sı tutuklanırken 6'sı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Bozok Üniversitesi'nde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve dün de mahkemeye çıkartılan 8 akademik personelden İ.T. ve S.T. tutuklanırken İ.B., E.S, E.Ö.A., H.Ç., M.E. ve F.G. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 4 İNFAZ MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 4 infaz koruma memurunun örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u kullandıklarını belirledi.

        Kent merkezindeki adreslerinde gözaltına alınan 4 şüphelinin, evlerinde ve araçlarında arama yapıldı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MARDİN'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Mardinde bir hakim ile Midyat İlçesinde zabıt katibi ve ceza infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkta ifadeleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 43 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 43 öğretmen gözaltına alındı.

        Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Osmaniye'de 50 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 43 öğretmen gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan 43 kişi Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından sorgulanmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        ANTALYA'DA FETÖ OPERASYONU KAPSAMINDA TOPLAM 946 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Antalya'da toplam 2 bin 500 kişi hakkında adli işlem yapıldı, 946 kişi ise tutuklandı.

        Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'ye mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Anayasayı ihlal', Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, 91 kişinin gözaltında, 946 kişi tutuklanmış olduğu 353 kişinin ise firarda bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "647'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 1018 kişi serbest bırakıldı. 807 kamu görevlisi açığa alınırken, 1157 kişinin ise ihraç/iş akdi fesih edildi, 19 kişi emekliliğe sevk edildi, 43 kamu görevlisi göreve iade edildi. Toplam adli işlem sayısı 2 bin 500, toplam idari işlem sayısı ise 2 bin 26'dır." (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 11 ZANLIDAN 4'Ü TUTUKLANDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 4ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4ü tutuklandı, 7si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ADANA'DA FETÖ OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 1'i hakim, 1'i astsubay 6 kişi tutuklandı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı. Terör örgütünün iletişim ağı olan 'Bylock'u kullandığı ileri sürülen 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 27. Asliye Ceza Hakimi Ümit C., Astsubay Murat A. ile birlikte toplam 6 kişi tutuklandı. (İHA)

        BURSA KARACABEY'DE 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Bursa merkez ile Karacabey ve Gemlik ilçe adliyelerinde görevli 18 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa merkez ile Karacabey ve Gemlik ilçe adliyelerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, FETÖ/PDYnin menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösterdikleri iddia edilen, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 18 kişi yakalandı.

        Şüphelilerden bazılarının FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve terör örgütü elebaşı Fetullah Gülenin talimatları doğrultusunda Bank Asyayı kurtarmak için para yatırdıkları belirlendi. (AA)

        ERZİNCAN'DA 10 POLİS MEMURU İLE 2 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        ErzincanCumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' programını kullandıkları öne sürülen 10 polis memuru ile 2 asker gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik Erzincan'da sürdürülen operasyonlarda, 'ByLock' kullandıkları belirlenen 3'ü daha önce görevden uzaklaştırılan toplam 10 polis memuru ile 3'üncü Ordu Komutanlığında görevli 1 üsteğmen ile 1 astsubay gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan 10 polisin aynı zamanda FETÖ/PDY toplantılarını organize ettikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan 12 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkarılacak. (DHA)

        HARRAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDEKİ 28 AKADEMİSYENE GÖZALTI KARARI

        Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Harran Üniversitesi'nde görevli 28 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, Harran Üniversitesi'nde görevli 28 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan akademisyenlerin işlemlerinin başladığı belirlendi.

        Öte yandan, 4 infaz koruma memuru ile 1 katip hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi. (İHA)

        İZMİR'DE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        İzmirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

        Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen H.U. ve S.Şyi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        DÜZCE'DE İNFAZ KORUMA MEMURLARI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmasında 2 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Düzce Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından akşam saatlerinde yapılan operasyonla, FETÖ terör örgütü ile bağlantılı oldukları belirlenen 2 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Şahısların evinde yapılan aramada bilgisayar ve bazı belgelere el konuldu. (İHA)

        KOCAELİ'DE 'BYLOCK' KULLANAN 12 KAMU ÇALIŞANI ADLİYEDE

        Kocaeli'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan 12 kamu çalışanı, adliyeye çıkarıldı.

        FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kocaeli'de terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Bylock kullandıkları tespit edilen 2'si kadın 12 kamu çalışanı, terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki kamu çalışanları, sabah saatlerinde emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Kocaeli Adliyesi'ne çıkarıldı. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA 13 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Şanlıurfada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 13 kişiden 4ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan aralarında eski Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve 12 sağlık çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 13 kişiden 4 sağlık çalışanı tutuklandı, aralarında Mutlunun da bulunduğu 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 17 ŞÜPHELİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Kırklareli Üniversitesi ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 6sı tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖnün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor.

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, geçen hafta FETÖ/PDYye yönelik operasyon kapsamında, FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Kırklareli ve İstanbulda düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, uzman ve memurların da bulunduğu 17 şüpheli, Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

        Şüphelilerden 10u savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilirken, 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 6sı tutuklandı.

        Operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, birer dolarlık banknotlar, Bank Asya kartları, cep telefonları, harici disk, bilgisayar ve bazı evraklara el konulmuştu. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde görevli memur E.Dnin telefonunda, FETÖ mensuplarının şifreli haberleşme programı "ByLock" bulunduğu tespit edilmişti. (AA)

        FETÖ'NÜN ABLALARINA OPERASYON: 15 GÖZALTI

        İzmir merkezli 11 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, hakkında yakalama kararı bulunan 50 şüpheliden, örgüt ablaları olduğu ileri sürülen 15 kişi yakalandı.

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah, eş zamanlı olarak İzmir merkezli Ankara, Gaziantep, Manisa, Mersin, Konya, Aydın, Bursa, Sivas, Hatay ve Eskişehir'de 49 ayrı adrese operasyon yaptı. Hakkında yakalama kararı olan 50 şüpheliden FETÖ'nün ablaları oldukları ileri sürülen 15 şüpheli gözaltına alındı. Yakalama kararı olan firari şüphelilerin aranmasına devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan şahıslar, sorgulanmak üzere Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildi. (İHA)

        ISPARTA'DA 7 İŞADAMI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Isparta'da FETÖ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınmalarının ardından mahkemeye sevk edilen 7 iş adamı tutuklandı.

        Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz perşembe gününden itibaren yürütülen operasyonda aralarında bir AVM'nin yönetim kurulu başkanının da bulunduğu 37 iş adamı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli savcılığa sevk edildi. İş adamlarından A.S savcılıkça serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, himmet adı altında örgüte finansal destek sağlandığı iddiasıyla 7 iş adamı hakkında tutuklama kararı verirken, iş adamı S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 28 iş adamının işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        BURSA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 19 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Bursada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 5i tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) sağlık kurumlarındaki yapılanması deşifre edilerek, örgüt menfaatleri doğrultusunda faaliyet gösteren çalışanların yakalanması amacıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, hemşire, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, sağlık memuru ve avukatlardan oluşan 19 kişi, emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden 5i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 14ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturmaya ilişkin, 10 Ekimde gerçekleştirilen operasyonda 23 kişi gözaltına alınmış, 4ü serbest bırakılmıştı.

        Aynı soruşturma kapsamında, 3 Eylül ve 21 Eylülde yapılan operasyonlarda ise gözaltına alınan 25 kişiden 10u tutuklanmıştı. (AA)

        POLİSTEN 'FETÖ'NÜN ABLALARI'NA OPERASYON

        İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İzmir merkezli 11 ilde yaptığı operasyonda FETÖ terör örgütüne mali destek sağladıkları öne sürülen 15 kişiyi gözaltına aldı.

        Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın FETÖ üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak İzmir merkezli Ankara, Gaziantep, Manisa, Mersin, Konya, Aydın, Bursa, Sivas, Hatay ve Eskişehir'de 49 ayrı adrese operasyon yaptı. Operasyonda terör örgütü 'FETÖ'nün ablaları' oldukları öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı. 50 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı olduğu belirtildi. (DHA)

        KARABÜK'TE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN 2 HAKİM GÖZALTINDA

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 hakim gözaltına alındı.

        Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce görevden uzaklaştırılan 2 hakimin adreslerine operasyon düzenledi.

        Karabük Adliyesinde görevli A.S ile Safranbolu Adliyesinde görevli M.N.K, "FETÖ'ye üye olma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Karabük Adliyesine sevk edildi. (AA)

        NATO GÖREVLİSİ 12 TÜRK ASKERİ FETÖ KAPSAMINDA TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan aralarında NATO'da görevli subayların da olduğu 12 asker tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerden 13 asker, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerin tamamı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

        Sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden aralarında NATO'da görevli subayların da bulunduğu, 4'ü yarbay rütbesinde 12 asker tutuklandı. 1 uzman çavuş ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA'DA GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde Manisa'da gözaltına alınan 2 hakim ve 2 savcı ve 1 doktor adliyeye sevk edildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 189 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı vermesinin ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cuma günü gözaltına alınan Manisa'da görevli savcı Ü.K, Alaşehir'de görevli savcı A.Ç, Turgutlu'da görevli hakim A.G. ile Aydın Nazilli’de gözaltına alınan hakim F.O ile doktor İ.Ç Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ'NÜN ÖZEL DERSHANE BÖLGE SORUMLUSU OLDUĞU İDDİA EDİLEN 4 KİŞİGÖZALTINDA

        Kahramanmaraşta, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında özel dershaneler bölge sorumlusu olduğu bildirilen kişinin de aralarında bulunduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir ihbarı değerlendirerek, merkez Onikişubat ilçesi Yirmiikigün Mahallesindeki bir eve baskın düzenledi.

        Çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı baskında, "Emir" kod adlı Mustafa Tatlı (40), "Fatih Mehmet" kod adlı Muhammed Özata (24), "Soner" kod adlı Ömer Altunun (23) ile Yusuf Doğan (24) gözaltına alındı.

        Tatlının özel dershaneler bölge sorumluğu olduğu ve yakalanacağını anlayınca evdeki bir çekyatın altına saklanmaya çalıştığı öğrenildi.

        Öte yandan, Tatlının baskın öncesinde evdeki bazı akıllı telefonları pencereden attığı iddia edildi.

        Polis, evde yaptığı aramada 5 bin dolar, cep telefonu ve projeksiyon cihazı ele geçirdi. (AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa