Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'nın Mava bölge sorumlusu öldürüldü

        Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda Siirt merkez Güneşli Köyü mevkiinde PKK'nın Mava alan sorumlusu Amed kod adlı teröristin de aralarında olduğu 3 terörist etkisiz hale getirildi.

        Batman ve Siirt jandarmasının ortaklaşa yürüttüğü operasyonda aralarında alan sorumlusu teröristin de olduğu 3 PKK'lı öldürüldü. Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Alınan istihbarat bilgisi sonrasında 17 Ekim Pazartesi 2016 günü Batman İl Jandarma Komutanlığı ve Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, Siirt Merkez İlçe Güneşli Köyü mülki sınırları içerisinde icra edilen müşterek operasyonda arazide intikal etmekte olan 3 PKK/KCK BTÖ mensubu tespit edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda; aralarında Mava alan sorumlusu olan Amed kod adlı teröristin de bulunduğu 3 BTÖ mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

        Bölgede yapılan aramada; teröristlere ait bir 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ele geçirilmiştir. Bölgede arazi arama faaliyeti devam etmektedir" denildi.

        HABER MERKEZİ

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa