Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Muş'ta terör operasyonu

        Muş Valiliği, çıkan çatışmada 1 teröristin ölü, biri muhtar iki kişinin de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıktan yakalandığını duyurdu.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Bostankent-Alagünkarayolunda icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, arama noktasına yaklaşan ve durmayarakkaçan bir aracın jandarma ekipleri tarafından takip edildiği belirtildi. Kaçan araçtan ateş açılması üzerineçatışma çıktığı ifade edilen açıklamada, "Çıkan çatışmada bir BTÖ mensubu ölü, BTÖ mensuplarınayardım ve yataklık eden 2 kişiden Aligedik Köyü Muhtarı yaralı, aracı kullanan şahıs ise sağ olarak elegeçirilmiştir. Ayrıca kaçan bir BTÖ mensubunu da arama faaliyeti devam etmektedir" denildi.

        Çatışmanın ardından olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtilenaçıklamada, "Olay yerinde yapılan incelemede, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 6 adet M-16 şarjörü, 180 adetM-16 fişeği, bir adet el bombası, bir tabanca şarjörü, 15 adet 9 mm tabanca fişeği, bir adet araç telsizi, biradet telsiz kod tablosu, bir adet M-16 piyade tüfeği dürbünü, 2 adet el dürbünü, 2 adet sırt çantası, bir adetuyku tulumu, 2 adet şemsiye, 2 adet panço, 2 adet şal, 2 adet fotoğraf makinesi, 2 adet ses kayıt cihazı, biradet radyo ele geçirilmiştir. İlimiz genelinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadelerineyer verildi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa