Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis'te DEAŞ'a operasyon!

        Kilis'te terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu çift tutuklandı, 1 kişi de sınır dışı edilmek üzere, Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

        Alınan bilgiye göre, Kilis Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne tedavi amaçlı gelen bir erkek ile bir kadının davranışlarından şüphelenen görevliler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

        Hastaneye giden İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kimlik kontrolünde yabancı uyruklu şüphelilerin karı koca olduğunu ve Suriye'deki çatışma bölgeleriyle irtibat halinde bulunduklarını belirledi.

        Gözaltına alınarak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Öte yandan, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde uygulama yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, durumundan şüphelendikleri bir kişiyi daha gözaltına aldı.

        Yapılan kimlik kontrolünde yabancı uyruklu olduğu tespit edilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere, Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa