Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS tercih sonuçları sorgula! 2016 ÖSYM DGS Yerleştirme Puanları!

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları dün akşam saat 20.43'den itibaren açıklandı. Peki sonuçlar nasıl öğrenilir? Yerleştirme nasıl yapılacak? Yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte merak edilenler...

        DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Merakla beklenen DGS tercih sonuçları dün akşam açıklandı. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesinden duyuruldu. Adaylar, 2016-DGS tercih sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

        2016-DGS TERCİH SONUÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE SAYISAL BİLGİLER

        YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

        Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

        YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

        2016-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmeler sayesinde açıkta kalan öğrenciler yerleşebilecek. Adaylardan ek yerleştirme ücreti olarak 15,00 TL alınacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa