Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: İsrail Büyükelçiliği'ne saldırı!

        Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan bıçaklı saldırgan, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Yakalanan saldırhanın1978 doğumlu Osman Nuri Çalışkan olduğu belirlendi.

        Harita

        TEKBİR GETİREREK ELÇİLİĞE DOĞRU KOŞTU

        Olayda; saldırganelinde çantayla tekbir getirerek elçiliğe doğru koşmaya başladı. Şahıs bacağından vurularakdurduruldu.

        VALİLİK: ÖRGÜT BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

        Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Elinde 30 cm uzunluğunda bir bıçak ve çanta bulunan şahıs, İsrail Büyükelçiliği'ne doğru slogan atarak hareket halinde iken polisin 'dur' ikazına uymayınca baldırından vurularak etkisiz hale getirilmiştir" denildi. Açıklamada saldırganın "meczup görünümlü" olduğu belirtilerek "Arşiv kaydı ve herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilememiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

        İLK İFADESİ: ORTADOĞU'DAKİ KANI DURDURMAK İÇİN YAPTIM

        Saldırganın ilk ifadesinde; "Ortadoğu'daki kanı durdurmak için yaptım" dediği öğrenildi.

        Şüpheli, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.Olayın ardından elçilik önüne çıkan yollar kapatılırken, bölgeye özel harekat polisleri de sevk edildi.Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, şüpheliye ait olduğu iddia edilen çantada inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Yıldırım, telefonla görüştüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İsrail Büyükelçiliği önünde bıçaklı kişinin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili bilgi aldı.

        İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN TEŞEKKÜR

        İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Türk yetkililerine olayın kontrolü ve araştırılması konusunda güvendiklerini belirterek, "Büyükelçilik olarak Türk polisine profesyonel performansı dolayısıyla teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        Büyükelçilik, öğle saatlerinde Çankaya'daki İsrail Büyükelçiliğinin önünde meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, elçilikte görevli Türk polisinin şüpheliyi bacağından vurarak etkisiz hale getirmesinin ardından Türk güvenlik yetkililerinin olay yerine gelerek kontrolü sağladığını vurguladı.

        Olayda ölen ya da yaralananın olmadığına işaret edilen açıklamada, elçilik görevlilerinin de güvende olduğu bildirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Büyükelçiliğimiz, Türk yetkililerine olayın kontrolü ve araştırılması konusunda güvenmektedir. Büyükelçilik olarak Türk polisine profesyonel performansı dolayısıyla teşekkür ediyoruz."

        Öğle saatlerinde Çankaya'daki İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinin önüne gelen 38 yaşındaki Osman Nuri Ç., gazete kağıdına sarılı bıçağı çıkararak slogan atmaya başlamıştı. Elçilikte görevli polisin "Dur ve bıçağını at" uyarısına aldırmayan şüpheli, bacağından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

        HABERTURK.COM - AA

        İsrail Büyükelçiliği önünde saldırganın yaralı olarak etkisiz hale getirilme anı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa