Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sinop'taki kavga kontrole alınamayınca sokağa çıkma yasağı ilan edildi

        Sinop'un Durağan ilçesinde, iki grup arasında çıkan arbede sonucu 8 kişinin yaralanması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

        Sinop Vali Vekili Ekrem Yaman, yaptığı açıklamada, iki grup genç arasında çıkan kavga sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişinin yaralandığını söyledi.

        İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürünün olay yerinde olduğunu aktaran Yaman, "İl merkezinden ilçeye takviye güvenlik gücü gönderdik. Kaymakam Bey tarafından ilçede sokağa çıkma yasağı uygulandı. Olay tarafımızca kontrol altına alınmış durumda." dedi.

        Yaman, hastanede tedavi altına alınanlardan 2'sinin tüfekle, diğerlerinin ise darp sonucu yaralandığını kaydetti.

        "İKİ AYRI KAVGA, SİYASİ DEĞİL"

        Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, olayın bir siyasi, ideolojik veya etnik sebepten çıkmadığını belirterek "Gençlerin kişisel kavgalarından dolayı çıkan bir kavga. Burada iki farklı olay var. Birincisi, iki genç dün akşam, kavga ediyorlar. Polis tarafından gözaltına alınmışlar. Bugün öğle saatlerinde serbest bırakılmışlar. Gençler kendi yakın arkadaş çevrelerini de alarak tekrar bir kavgaya tutuşmuş. Birinci olay bu. İkinci kavga ise, kurban bayramı nedeniyle bir gencimiz bıçak biletmiş. Fakat parasını vermek istememiş. Bu nedenle esnaf ile arasında kavga çıkmış. Tabi ilçe küçük olunca, bir de bayram arefesi sokaklar kalabalık. Herkes toplanmış ve olaylar büyümüş. İlçe küçük olunca polis sayısı da az. Bu nedenle Kaymakamlık da olayları yatıştırmak ve daha büyük provakasyonlara imkan vermemek için sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Çevre ilçelerden de takviye geldi. Olayın dediğim gibi herhangi bir ideolojik ve etnik dayanağı yok" dedi.

        AA - DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa