Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehidin annesine ev hayali gerçek oldu

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen 24 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen uzman onbaşı Mustafa Eser'in, İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki annesine ev alma hayali iki hayırseverin katkısıyla gerçek oldu. Şehit annesi Türkan Kalkan'a bugün evin anahtarı belediyede törenle teslim edildi.

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ve Tapantepe arasında bulunan askeri üs bölgesine geçen 24 Ağustos'ta bir grup PKK'lı teröristin roketatar ve otomatik silahlarla düzenlediği saldırıda Uzman Onbaşı Mustafa Eser, 3 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. İki silah arkadaşı, şehit Onbaşı'nın en büyük hayalinin annesine bir ev almak olduğunu Başbakan Binali Yıldırım'a bildirdi. Başbakanın talimatı üzerine harekete geçen danışmaları, Torbalı Kaymakamlığı ve belediyesi ile irtibata geçip, şehidin annesi Türkan Kalkan'a uygun bir ev bulunmasını istedi. Bunun üzerine hummalı bir çalışma başlatıldı.

        Yıllar önce eşinden boşandığı öğrenilen şehidin annesi için Ertuğrul Mahallesi, Torbalı Caddesi'ndeki dubleks bir daire uygun bulundu. İki hayırseverin yardımıyla satın alınan evin tapusu bugün belediye düzenlenen törenle şehit annesi Türkan Kalkan'a teslim edildi. Törene, Torbalı Kaymakam Aydın Memük, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez ve şehidin dayısı Murat Kalkan da katıldı.

        Evin tapusunu teslim alan şehit annesi Türkan Kalkan, "Oğlumun hayali gerçek oldu. Başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de şehit Mustafa Eser'in sözünü yerde bırakmadıklarını belirtip, "Şehidimizin ailesi bize emanettir. Hayırseverlerin katkılarıyla ev hayalini gerçekleştirdik" dedi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa