Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Özgür Özel'den Ak Parti iddiası

        CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nde sarsıcı istifalar ve görevden almalar yaşanacaktır" dedi.

        AK Parti'de yaprak dökümünün başladığını öne süren Özel, "Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde çok sarsıcı, ülke kamuoyunu meşgul edecek istifalar, görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırılması ve yargılanmalar yaşanacaktır" dedi.

        CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin Manisa İl Başkanlığı'ndaki 1 Eylül Dünya Barış günü etkinliğine katıldı. CHP'liÖzel toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasını değerlendirdi. Gecikmiş bir istifa olduğu yorumu yapan Özgür Özel, AK Parti'de yaprak dökümünün başladığını iddia ederek, şöyle devam etti:

        "İçişleri Bakanı Efkan Ala görevini bıraktı ya da görevinden el çektirildi. Bu aslında bizim yaklaşımımızla çok gecikmiş bir istifa. 7 Haziran seçimlerinden başlayan ve bugünkü süreçte Türkiye'de canlı bomba saldırıları, provokatif eylemler oldu. Türkiye'de hem şehit kanı hem de suçsuz insanların kanları hepimizin yüreğini dağlıyor. Anayasaya göre siyasi sorumluluk makamı var. Siyasi sorumlu içişleri bakanıdır. Kendisini bu zamana kadar defalarca istifaya davet ettik. Bir başka modern ülkede bu yaşanıyor olsaydı 20 kez istifa etmesi gerekiyordu. Yeterli değildir, sorumlulardan sadece bir tanesi istifa etmiştir. AK Parti'nin amiral gemisinin orta direği artık çatlamıştır. Ülkeyi iyi yönetememekle suçladığımız AKP artık ülkeyi yönetememektedir. Ülkenin başına bela ettiği FETÖ ve öfkeli çocuklar diyerek görmezden geldiği IŞİD militanları ve uzun süre müzakerede bulunduğu PKK terörünün ülkeyi getirdiği hal ortada iken, AKP'de yaşanan İçişleri Bakanı istifası yaprak dökümünün başlangıcıdır. Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içinde çok sarsıcı, ülke kamuoyunu meşgul edecek istifalar, görevden almalar ve devamında dokunulmazlık kaldırılması ve yargılanmalar yaşanacaktır. 20 istifa davetinin sonunda hepsine kulak tıkayıp, sarayla düştüğü çelişkiden sonra istifa eden Efkan Ala bir tarafa, yeni kabinede görev alan Mehmet Müezzinoğlu'nun geçen yaz seçim sonuçlarında seçmen kaosu seçti dediği ve başkan seçilseydi bunlar yaşanmazdı ifadesini de kayıtlardan çıkarıp, bu kişinin sarayın onayıyla içişleri bakanı yapıldığının altını çiziyorum."

        Her yerde FETÖ temizliği yapılırken Ak Parti'de yapılmamasının düşünülemeyeceğini belirten Özel, "AKP içinde sayısız milletvekilinin, kabine içinde de belli sayıda bakanın FETÖ bağlantılı olduğunu söylemek için kahin olmaya gerek yok" diye konutu.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa