Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da eşi intihar eden adam baldızıyla kayboldu

        Diyarbakır'da yaklaşık 3 yıl önce tabancayla intihar etiği belirtilen 24 yaşındaki A. Y.'nin eşi N. Y., olaydan 45 gün sonra baldızı H. K. ile ortadan kayboldu ve tüm aramalara karşın bugüne kadar bulunamadı.

        14 yaşındaki kızlarının eski damatları N. Y. tarafından kaçırıldığını ileri süren H. ve C.K. çifti, "Kızımız A. Y.intihar etmedi, damadımız öldürdü" diye şikayette bulundu.

        Merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı bir köyde meydana gelen olayda 24 yaşındaki A. Y., silah sesi üzerine eve gelen yakınları tarafından karnından vurulmuş halde bulundu. Hastaneye götürülen Yentar hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        A. Y.'nin ölümünden sonra yapılan olay yeri incelemesinde havluya sarılı bir tabanca bulan güvenlik güçleri, silahın temizlenmesi sırasında üzerinde leke oluşan bez bulunduğunu da tutanak altına aldı.

        Olay yeri incelemesinde A. Y.'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği bulanamadı ancak duvarda bir delik tespit edildi. Kriminal incelemeye alınan tabancada herhangi bir parmak izine de rastlanmadı.

        "EŞİM TABANCA KULLANMAYI BİLİYORDU"

        Silah sesi üzerine eve girip A. Y.'yibulan yakınları intihar ettiğini söylerken, genç kadının eşi N. Y. ifadesinde olay günü evde olmadığını belirtti.

        Olaydan babasının telefonu ile haberdar olduğunu belirten N. Y., "Eve geldiğimde eşimi dışarı çıkarmışlardı. Hastaneye götürdüm. Benim iki eşim var. Eşlerim arasında bir sorun yoktu. Eşim daha önce tabanca kullanıyordu. Evdekiler kendini vurduğunu söyledi. Kızım annesinin elinden tabancayı almış. Eşimle herhangi bir sorunum yoktu" dedi.

        45 GÜN SONRA KIZ KARDEŞİ VE EŞİ ORTADAN KAYBOLDU

        Kriminal incelemede yaşamını yitiren A. Y.'nin elinde atış artığına rastlandığı tespit edildi. Olaydan sonra savcılığa başvuran A. Y.'nin annesi H. ve babası C. K., kızlarının ölümünün şüpheli olduğunu ileri sürdü. Eşinin yaşamını yitirdiği olaydan 45 gün sonra N. Y., baldızı 14 yaşındaki H. K. ile ortadan kayboldu.

        Eski damatları ile küçük kızlarının ortadan kaybolması üzerine H. ve C. K.çifti 18 Ocak 2014 günü savcılığa başvurup, "Eski damadımız N. Y., küçük kızımız H. K.'yi kaçırdı" diyerek suç duyurusunda bulundu.

        "KIZIMI NEZİR'İN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM"

        Kızı A. Y. öldükten sonra çocuklarının kendilerinde kaldığını belirten C. K., "Eski damadım çocuklarını görmek için gelip gidiyordu. 17 Ocak günü H. K. ortadan kayboldu. Ararken bahçe kapısı dışında terliklerini bulduk. Bir akrabamız H. K.'yi, N. Y.'nin kaçırdığını duyduğunu söyledi. Kızımın rızası ile kaçtığını sanmıyorum. Damadım çocuklarını görmeye geldiğinde bile kızım rahatsız olup dışarı çıkıyordu. İntihar ettiği söylenen kızımı N. Y.'nin öldürdüğünü düşünüyorum" dedi. H. K.'ninkaçırılması iddiasına ilişkin soruşturma başlatan savcılık, 19 Mart 2014 günü N. Y. hakkında yakalama kararı verdi.

        TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

        N. Y. ve baldızı H. K. tüm aramalara karşın bulanamazken, A. Y.'nin ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamlayan savcılık 1 Mart 2016 günü takipsizlik kararı verdi. Kararda olayın 'intihar' olduğu, herhangi bir yönlendirme ve etkileme olmadığı kaydedildi.

        K. ailesinin avukatı Uğur Bingöl, A. Y.'nin ölümüne ilişkin takipsizlik kararına Sulh Ceza Hakimliği'nde itiraz etti.

        Şüpheliye hala ulaşılamadığı belirtilen avukat Bingöl, adli tıp uzmanının olayın intihar olduğuna yönelik tespitinin bulunmadığını savundu ve soruşturmanın genişletilmesini istedi. Ancak takipsizlik kararının kaldırılması istemi reddedildi.

        Şimdi K. ailesi, yaşı küçük olan kızları H. K'yi kaçırdığını öne sürdükleri N. Y.'nin yakalanmasını bekliyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa