Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Elbistan'da hastanelere başvuran kişi sayısı 45 bine çıktı

        Elbistan'da Ceyhan Nehri'nden şehir şebekesine su sağlayan keson olarak bilinen kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvuranların sayısı 45 bini buldu.

        Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, salgının 5 gündür sürdüğü Elbistan'da incelemelerde bulundu. Hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Opr. Dr. Yancar, şunları söyledi:

        "Hasta sayısı bugün itibariyle 45 bin kişiye ulaşmış, yaklaşık 30 bine yakın hastanın tedavisi Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerde gerçekleştirilmiştir. İçme suyu kaynaklı olan salgının geniş kitleleri etkilemesi personel ve ilaç takviyesini gerektirmiş; ilaç, serum ve malzeme eksiği yaşanmaması için eczaneler seferber edilmiş, il dışından da çok sayıda serum, ilaç, serum askısı gibi sağlık malzemesi transferi yapılmıştır. Bölgeye bugün itibariyle il içinden 21 hekim ve 93 sağlık personeli, il dışından da 50 hekim ve 52 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Bakanlığımız tıbbi malzeme ve insan kaynağı olarak tüm imkanlarını seferber etmiştir."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa